luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  STENOGRAME. Hrebenciuc: „Deputat o să fiu cât o să vreau, până mor”

  de Special Arad | 24 ianuarie 2015, 12:01 PM | Naţional

  0

  Fostul deputat Viorel Hrebenciuc declara, în cadrul unei întâlniri din aprilie 2013 cu Gheorghe Paltin Sturdza și fostul deputat Ioan Adam, că a numit un secretar de stat, l-a pus pe Dragoș Benea în fruntea Consiliului Județean Bacău și era convins că va fi deputat toată viața.

  Detalii apar în stenogramele aflate la dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, trimis joi în instanță.

  În referatul DNA se arată că Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam s-au întâlnit pe 19 aprilie 2013 la Hotelul Hilton din București, informează AGERPRES

  Paltin Sturdza obișnuia să-și înregistreze majoritatea convorbirilor purtate cu terțe persoane la telefon sau în mediul ambiental, iar aceste înregistrări au fost găsite de procurori la domiciliul lui Sturdza, cu ocazia unei percheziției efectuate din 15 octombrie 2014.

  În dosar sunt redate dialogurile purtate de cei trei în cadrul întâlnirii de la Hotelul Hilton:

  Hrebenciuc: Nu contează asta. Câștigăm alegerile, ne-am pregătit din 98 în 2000 perfect, niciodată nu s-a pregătit o guvernare, cum am pregătit-o noi atuncea, doi ani de zile.
  Adam: Aia din 90-2000.
  Hrebenciuc: A mers perfect, adică noi în prima zi, atuncea, am dat 22 de hotărâri de guvern de reorganizare a ministerelor.
  Adam: Da, da. Era totul pe masă, era în sertar.
  Hrebenciuc: Aveam și anumite deal-uri, foarte.. eu tot timpul le făceam, când eram în Opoziție, și aveam o singură pretenție, când vin la Putere, deal-ul care-l duc din Opoziție să continue, în rest nu mă interesează nimic și nimeni, la Bacău la partid, acuma eu am condus acu vreo 20 de ani și l-am lăsat, am lăsat un puști în locul meu. Toată lumea era uimită, cum dracu…
  Adam: Ăsta de la județ ?
  Hrebenciuc: Da, da, pe Dragoș l-am lăsat.
  Adam: Vezi, că ăla cică vorbește prostii, a aflat și Paltin…
  Hrebenciuc: În ce sens ?
  Adam: Că ați fost dat la o parte. Nu-i adevărat, mă, îs niște prostii, mă.
  Hrebenciuc: E greu să mă dea la o parte.
  Adam: Este imposibil, nu greu.
  Hrebenciuc: L-am pus când avea 28 de ani, așa. A, că ei vorbesc tot felul de chestii, e treaba lor, da ei încă sunt la mediu de provincie, ei până o să-nțeleagă lumea, mai e foarte mult timp.
  Adam: Sigur că da.
  Hrebenciuc: Și l-am pus chiar pe el, cel care spuneți că vorbește prostii, că el e președintele Consiliului Județean, dacă l-am pus la 28 de ani președinte de Consiliu Județean, ce vorbim aicea! Adică am avut încredere în el și am în continuare, chiar dacă mai are rateuri…
  Adam: Da. Sau se dă șmecher.
  Hrebenciuc: Nu, nu sunt chestiuni de substanță, n-am o problemă. Mie dacă-mi era prea, cum să vă spun, câtă treabă am acuma aicea, Chișinău, Bruxelles, și alte capitale, nu mai timp să mă duc în fiecare săptămână la Bacău, nu mai am timpu fizic, așa. Și normal că a trebuit să-mi fac ordine de priorități în… și atuncea am renunțat la o chestiune, care mă obseda, că dacă nu mă duceam o săptămână, aveam impresia că s-a dărâmat lumea acolo, știi, și eu mă ocupam de Brusturoasa (?), că primaru ăla are nu știu ce, adică până la urmă trebe să… am încheiat un capitol cu alegerile din 2012 din decembrie. Eu am adus partidul la nivelul la care l-am adus, l-am lăsat în bune condiții cu totu și acuma urmează altă perioadă, nu mai stau să mai fac un ciclu de patru ani la Bacău. Pentru ce? Deputat o să fiu… cât o să vreau, până mor, nu asta-i problema mea, deci asta mi-o obțin, eu n-aveam alte mize acolo. Și le-am și spus, urmează patru ani în care ne ocupăm de afaceri, curate, nu de furat, curate”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.