Statul va da până la 1 miliard euro românilor cu venituri modeste. Vouchere pentru alimente, școală, vârstnici, nou-născuți

  de - | 22 March 2023, 9:30 AM | Naţional

  0

  România vrea să folosească aproape un miliard de euro, de la Bruxelles, ca să împartă ajutoare românilor cu venituri modeste. Banii vor fi folosiți de la jumătatea acestui an pentru cumpărarea de rechizite și haine, în cazul a 300.000 de copii de grădiniță și școală, iar peste 2 milioane de persoane vor lua vouchere pentru alimente, potrivit Pro TV.

  Sunt promise ajutoare și pentru părinții de nou-născuți – câte 2.000 de lei, pentru trusou. În plus, studenții cu burse sociale ar urmă să primească 1.500 de lei, la început de an universitar.

  Fonduri europene considerabile

  De la jumătatea anului, 980 milioane de euro din fonduri europene vor ajunge sub formă de ajutoare pentru mai multe categorii defavorizate – vârstnici, copii din familii modeste și persoane cu dizabilități.

  Voucherele pentru preșcolari și elevi care sunt acum în valoare de 500 de lei vor crește la 750 de lei, bani pe care părinții îi vor primi la toamnă, în baza unor liste folosind date colectate de inspectoratele școlare, de la părinți. Autoritățile promit ca, începând de anul viitor școlar, părinții să nu mai fie puși pe drumuri pentru a primi aceste vouchere care să fie folosite pentru cumpărarea de rechizite și haine. 300.000 de copii ar beneficia de acești bani europeni, condiția fiind ca părinții să aibă venituri sub 1.275 de lei fiecare. În plus, în școli va fi extins programul de masă caldă, iar cele care nu au echipamente și spații potrivite vor primi finanțare.

  Sursa: stirileprotv.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.