marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii din cartierul Șega vor primi mese calde la școală

  de - | 14 aprilie 2018, 2:36 PM | Educaţie

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: acasa.ro)

  Inspectoratul Școlar Județean anunță că Guvernul României şi Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat pentru judeţul Arad derularea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii de la Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” din Arad. Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat unui număr de aproximativ 450 de elevi şi preşcolari care participă la activităţile didactice, în limita a 7 lei pe zi pentru fiecare beneficiar.

  Primăria Municipiului Arad a alocat suma de 330.000 de lei pentru achiziţionarea unui container şi 25.000 de lei pentru amenajarea şi dotarea acestuia, în vederea servirii mesei în cele mai bune condiţii. Primăria Municipiului Arad a demarat procedura de licitaţie a serviciului de masă (catering), astfel că începând din data de 16.04.2018 aceşti elevi să beneficieze de programul masa caldă. Scopul acestui program îl constituie reducerea numărului de elevi aflați în situație de eșec școlar și a celor care abandonează școala.

  Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” Arad, una dintre cele mai vechi şcoli din municipiul Arad, este situată în cartierul Şega, cartier cu populaţie preponderent formată din rromi sau familii mixte.

  Un număr mare de elevi au fost supuşi unor teste în urma cărora au fost depistaţi elevi cu intelect limită, instabilitate comportamentală, deficienţă de atenţie şi motivaţie, întârzieri în dezvoltarea limbajului, dificultăţi ale memoriei şi dificultăţi de scriere. Dificultăţile de învăţare care apar la unii elevi se datorează lipsei unui regim ordonat de viaţă şi activitate (absenteism de la ore sau abandonarea studiilor).

  Nivelul socio-cultural al comunităţii este scăzut, neexistând cu excepţia şcolii și a bisericii o instituţie care să unifice şi să concentreze posibilele valori umane. Ocupaţia rromilor: tinichigii, cărăuşia, îngrijirea spaţiilor verzi, colectare de fier vechi, salubritate, comerţul liber în pieţe, se arată pe pagina de internet a școlii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.