vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Statul român vrea să vândă 1% din OMV Petrom până la 31 decembrie 2023. Cine vor fi beneficiarii

  de - | 8 iunie 2022, 8:08 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ, stație Petrom din Arad

  Statul român vrea să vândă acțiuni reprezentând 1% din valoarea capitalului social al OMV Petrom înregistrat la data vânzării, până cel târziu la data de 31 decembrie 2023, potrivit unui proiect lansat în consultare marți de Ministerul Energiei. Vânzarea se va face către salariații Petrom la momentul privatizării în 2004 și la prețul achitat atunci de austriecii de la OMV, respectiv 0,2158 lei/acțiune, la mai puțin de jumătate din prețul de vânzare de azi de la BVB, relatează Hotnews.ro.

  Guvernul este obligat să pună în aplicare o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 8 mai 2019, potrivit căreia trebuie să vândă acțiuni ale OMV Petrom, până în limita de 8% din capitalul social, la același preț din momentul privatizării.

  Procesul a fost câștigat de salariații Petrom. Pentru fiecare zi de neaplicare a deciziei, statul român este sancționat cu 1.000 lei. Practic, 30 de zile costă 30.000 lei și tot așa.

  Citește mai mult pe hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.