duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Statul Islamic le cere combatanţilor săi să ucidă „în orice fel posibil” cetăţenii ţărilor care luptă împotriva sa

  de Special Arad | 22 septembrie 2014, 5:26 PM | Internaţional

  0

  Organizaţia Stat Islamic le-a cerut luni susţinătorilor săi să ucidă cetăţeni ai ţărilor din cadrul coaliţei internaţionale formate pentru combaterea grupării extremiste în Irak şi Siria, în special americani şi francezi, relatează Gandul.info via AFP.

  „Dacă puteţi ucide un necredincios american sau european – în special francezii răi şi murdari – sau un australian, un canadian sau orice (…) cetăţean al ţărilor care au intrat într-o coaliţie împotriva Statului Islamic, atunci contaţi pe Allah şi ucideţi-i în orice fel posibil”, a declarat Abu Mohammed al-Adnani, purtătorul de cuvânt al SI într-un mesaj publicat în mai multe limbi.

  Statele Unite şi Franţa sunt cele două ţări care au desfăşurat până în prezent atacuri aeriene în Irak asupra unor poziţii ale SI, o grupare care a declarat în iulie un „califat” în Siria şi Irak, unde controlează sectoare vaste.

  România se numără printre ţările care s-au angajat să participe la această coaliţie împotriva Statului Islamic, conform unui anunţ făcut recent de premierul Victor Ponta: „Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului, pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic. Este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional”, a spus Ponta, care a adăugat că, la fel cum România a avut o poziţie foarte clară legată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, la fel are o poziţie foarte clară, dar şi implicare în ceea ce înseamnă un efort internaţional de combatere a unei organizaţii clar teroriste.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.