miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Stațiile de autobuze și de tramvaie vor fi înierbate

  de Raluca Medeleanu | 12 iunie 2024, 5:03 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  stația înierbată din Piața Reconcilierii - captură video

  Primul rond de zi de după alegerile locale al primarului Călin Bibarț a avut loc marți, 12 iunie, cu o vizită în Parcul Reconcilierii de unde a transmis că începe un proiect-pilot care vizează stațiile de autobuze, iar apoi sunt luate în vizor și stațiile de tramvaie.

  Edilul a explicat că Primăria Arad intenționează să aducă mai multă răcoare pentru călătorii care așteaptă mijloacele de transport în comun.

  „Începem un proiect-pilot, acela de a acoperi stațiile de autobuz și, dacă este o reușită, și stațiile de tramvai, cu iarbă, astfel că vom câștiga și mai mult spațiu verde și nu vom mai avea discuții că e prea cald sub acoperiș. Eu cred că va fi un proiect reușit și într-o perioadă ulterioară să avem toate stațiile din oraș cu spațiu verde deasupra lor. Doamne ajută!”, a transmis primarul Bibarț într-un video postat pe pagina sa oficială de Facebook.

  Astfel de măsuri au mai fost luate și în alte orașe din străinătate, fiind înierbate diferite copertine și acoperișuri, ca o soluție și pentru reducerea emisiilor de carbon din atmosferă.

  Stațiile de autobuze pe care se pune acum stratul înierbat au fost achiziționate de Primăria Arad în cadrul unui proiect european, câștigat în 2021. Stațiile au ajuns însă cu întârziere, ele fiind amplasate după trei ani, în această primăvară.

  •  Citește și: Vladimirescu și satele aparținătoare au cele mai moderne stații de autobuze și tramvaie · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In Arad se suntem in avangarda urbanismului modern. Se betoneaza pamantul si se inierbeaza acoperisuri din policarbonat cu rulouri de iarba.
   Vor fi udate zilnic si asta va costa Primaria 100 lei/mp. pentru prietenii primarului. Apoi nu vor fi udate si se vor usca sai se vor inlocui.
   Primarul va pune si o bancuta cu un stalp led pe acoperis poate si un gratarel mic sa nu se plictiseasaca cetateanul si va declara acoperisul parc si regenerare urbana.

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.