joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Stație de carburanți nouă, cu depozite și birouri, în zona industrială Arad Sud, către Zădăreni

  de Raluca Medeleanu | 4 august 2021, 8:48 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Primăria Municipiului Arad a pus la transparență un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulament Local de Urbanism (RLU) pentru construirea unei zone cu funcțiuni mixte, dintre care o stație de carburanți, depozite și birouri, în zona industrială Arad Sud, către Zădăreni.

  Beneficiarul proiectului este firma NELCO SRL, o firmă de transport rutier intern şi transport internaţional de marfă, din Arad, cu capital privat integral, care activează pe piață din 1997. Proiectantul general care a întocmit PUZ-ul este firma S.C. LINIA S.R.L.

  Potrivit proiectului „Edificare zonă cu funcțiuni mixte – servicii, depozitare, industrie nepoluantă – Zona Industrială Sud Arad – Zădăreni”, zona urmează să fie construită pe parcela identificată prin extrasul C.F. nr. 346609 – Arad și urmează să cuprindă depozite, spații comerciale, servicii, birouri, stație carburanți și hale pentru industrie nepoluantă; Construcțiile ar urma să aibă parter și un etaj, maxim două. La nivelul incintei reglementate vor fi amenajate parcaje pentru autoturisme angajați/clienți, parcaje autotrenuri și platforme de aprovizionare, conform cu specificul activității desfășurate în incintă.

  Accesul se va face după cum urmează: „Trama stradală cuprinde accesul din drumul DJ 682 – racord existent și prelungirea drumului colector existent pe porțiunea cuprinsă între racordul la DJ 682 și limita nord-estică a frontului stradal al incintei. Din drumul colector prelungit se propune realizarea a două accese în incintă cu o lățime a carosabilului la intrare de min. 6,00 m. În incinta reglementată se propune realizarea de amenajări rutiere care constă în platforme carosabile ce vor asigura accesul auto la toate obiectivele propuse, platforme pentru parcări și trotuare pentru circulația pietonală.”

  Până la data de 20.08.2021, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document. Următorul pas este supunerea la vot în Consiliu Local, pentru a primi acordul consilierilor.

  Proiectul de hotărâre poate fi consultat în întregime, începând de astăzi, 4 august, pe pagina www.primariaarad.ro secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, Luni Marți, Miercuri între orele 08:30 – 15:30, Joi între orele 08:30 – 17:30, Vineri între orele 08:30 – 14:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.