Statele Unite au retras jumătate din trupele şi echipamentele sale din Afganistan

  de - | 9 iunie 2021, 8:31 AM | Internaţional

  0

  Pentagonul a anunţat marţi că a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale militare din Afganistan, transmite Reuters, potrivit News.ro. Armata SUA a transferat echivalentul a aproximativ 500 de încărcături de avioane mari de marfă, potrivit unei actualizări a Comandamentului Central al SUA.

  Aproximativ 13.000 de echipamente care nu vor fi lăsate armatei afgane au fost, de asemenea, predate Agenţiei de Logistică a Apărării, pentru distrugere. SUA au predat în mod oficial şase facilităţi armatei afgane.
  În luna aprilie, Biden a anunţat retragerea completă a trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, ceea ce va pune capăt celui mai lung război al Americii.
  Programul de retragere stabilit de Biden diferă de termenul negociat anul trecut de administraţia Trump cu talibanii. Conform acordului, toate forţele străine ar fi trebuit să părăsească Afganistanul până la 1 mai.
  Retragerea integrală a aproximativ 3.000 de membri ai serviciului militar al SUA va coincide cu cea de-a 20-a aniversare a atacurilor teroriste din 11 septembrie, care au contribuit la intrarea Americii în războaie îndelungate din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.
  sursa: News.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.