miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  UE va încerca să prevină un val migrator dinspre Afganistan

  de - | 1 septembrie 2021, 8:25 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Uniunea Europeană va încerca să prevină un aflux major de refugiaţi din Afganistan, în urma preluării puterii de către talibani la Kabul, prin ajutorarea regiunii din care face parte această ţară şi consolidarea protecţiei frontierelor, consemnează agenţia DPA în urma reuniunii miniştrilor de interne ai statelor blocului comunitar.

  Totuși, nu există un angajament precis cu privire la relocarea de refugiaţi.

  ”Pe baza lecţiilor învăţate, UE este determinată să acţioneze în comun pentru a preveni repetarea deplasărilor de migraţie ilegală masivă cu care s-a confruntat în trecut”, se arată într-o declaraţie comună adoptată după reuniunea desfăşurată, marți, la Bruxelles.

  De asemenea, conform aceluiaşi text, UE doreşte să privilegieze colaborarea cu ţările din vecinătatea Afganistanului pentru ”a consolida capacităţile lor de a oferi protecţie, (şi) condiţii de primire sigure şi demne” pentru refugiaţi.

  Șeful diplomației luxemburgheze, Jean Asselborn, a pledat public pentru angajamente concrete cu cote de refugiaţi afgani care să fie relocaţi în statele UE.

  Citește continuarea pe Europa FM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.