duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Start la Regenerarea Urbană. Falcă: „am stabilit ca de luni să predăm amplasamentele către constructor”

  de Special Arad | 4 iulie 2018, 8:14 AM | Administraţie

  1

  primarul explicând proiectul la o întâlnire cetățenească

  Comunicat. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a participat marţi, 3 iulie 2018, la prima şedinţă tehnică din cadrul proiectului Regenerare urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micălaca, Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejată din Municipiul Arad.

  Am stabilit cu această ocazie ca de  luni, 9 iulie 2018, să  începem procedura de predare a  amplasamentelor către constructor. În paralel, vom  informa cetăţenii care deţin garaje că acestea urmează să fie demolate. Este numai o chestiune de câteva săptămâni până când vom vedea echipele PORR Construct SRL în  toate cele 8 zone ale Municipiului Arad. Suntem bucuroşi că am ajuns în această fază de implementare  a proiectului.  Această şedinţă tehnică ne-a confirmat faptul că lucrăm la un proiect foarte mare şi foarte generos pentru Municipiul Arad”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mureș, Confecții, Micalaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară.

  Lucrările vor consta în amenajarea de spații verzi, locuri de joacă și recreere, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajarea de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

  Valoarea totală a proiectului este 50 milioane de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Suntem foarte interesați de acest proiect dl primar. Dar vrem transparență.
   Vrem pe hârtie, negru pe alb, să ne demonstrați câți din aceste 50 mil eur, ajung să fie transformați în ceea ce proiectul și-a asumat să construiască. Un Cash-Flow frumos, în culori, prin care să putem urmării cum ajung banii împrumutați la BERD, pe care noi arădenii va trebui să-i plătim, în parcări, asfaltări, iluminări, garaje supraetajate, …etc. Și dacă tot noi comunitatea vom plăti până la urmă facturile, vrem să avem o comisie cetățenească, a beneficiarilor, care să facă recepția lucrărilor executate. Vrem să avem diriginți de șantier, care să verifice pe documente tot ce se construiește.

   No! Să nu spuneți că nu ne implicăm. Vrem să vă ajutăm, că doar suntem în era Lucrului Bine Făcut.
   Ce ziceți dl primar? Colaborăm, sau nu aveți nevoie de noi. Aștept cu nerăbdare un răspuns.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.