marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Stahl a revenit la UTA: „M-am întors fericit acasă!”

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2022, 10:39 PM | Sport

  0

  Albert Stahl este ultimul jucător transferat de UTA până acum. Fotbalistul crescut chiar în centrul de juniori al clubului arădean se întoarce acasă după trei ani petrecuți la Astra și la Rapid. Anul trecut a fost la un pas să câștige Cupa României cu Astra, iar în vara trecută a semnat cu Rapid.

  Acum, Albert se întoarce acasă sub formă de împrumut, dar UTA are opțiune de cumpărare a sa.

  „Pentru un arădean să joci cu UTA în Liga 1 e ca un vis împlinit. Am jucat de mic copil aici, dar cel mai sus în Liga 2-a, acum fac un pas mare cu UTA în Liga 1. Mă întorc fericit acasă, aici am familia, mi-am lăsat familia când am plecat la Astra. Am revenit cu forțe noi, încrezător și trebuie să arăt că am venit să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. Trebuie să avem ambiția de a juca la victorie orice meci și să o facem prestând un fotbal frumos. Adică să avem calitate în joc, ocazii, să ținem de minge, depinde doar de noi, de cât de bine ne pregătim, în așa fel încât să impunem aceste lucruri la fiecare meci. Doar prin evoluțiile mele pot să conving clubul să dea bani pe mine, vedem ce va fi la finalul anului.

  Chiar dacă, se pare, Rapidul are un buget mai mare acum, nu e pas înapoi pentru mine. Nu gândesc așa, când vii la UTA trebuie să-ți dorești să joci cât mai bine. Eu sunt tânăr, trebuie să joc, să adun minute, să demonstrez ceea ce pot”, a declarat Albert la prezentarea sa.

  Referitor la declarațiile lui Marcel Răducanu din zilele trecute, Stahl crede că replica sa vine doar de pe teren. „Un fotbalist trebuie să răspundă cel mai bine pe teren”, spune mijlocașul arădean care în 2019 a fost în probe la Borussia Dortmund.

  stahl 2

  „Stahl e un fotbalist pe care mi-l doream și care se pliază pe ceea ce vreau eu și concepția mea de joc. Am nevoie de jucători ca el, de viteză, cu schimbări de direcție. Fiind arădean, e un impact și mai mare pentru el. Nu a fost ușor să îl aducem, e împrumutat cu opțiune de cumpărare, depinde doar de el dacă îl vom lua sau nu la finalul sezonului. Albert a fost prima opțiune la mijlocași de bandă, știam că e sub contract și era greu de adus. Am insistat, am discutat și am găsit înțelegere la Rapid să ni-l dea împrumut. Repet, nu a fost simplu, că și Rapidul a dat bani pe el și nu renunță ușor la jucători ca el. Repet, m-am bătut pentru el și domnul Meszar a rezolvat în mare parte acest transfer cu agentul lui (n.a. Cătălin Sărmășan).

  stahl 1

  Știu că Albert e și e unul dintre favoriții domnului Meszar, dar împrumutul său nu are legătură cu asta. Nu aducem jucători pe simpatii sau cu inima, eu decid în totalitate transferurile și am încredere în Albert. Mi se propun jucători, discutăm despre ei, dar eu iau decizia finală. Eu răspund de rezultate, eu îmi asum jucătorii, de asta nici domnul Meszar nu a insistat, chiar dacă mi-a spus că e un copil al dânsului. Eu l-am vrut și când i-am spus că îl vreau s-a bucurat și dânsul și a făcut eforturi să îl aducem”, a declarat Ilie Poenaru, antrenorul echipei UTA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.