joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Stadionul UTA va avea un „Zid al Personalităților”

  de Raluca Medeleanu | 5 octombrie 2021, 3:06 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  1

  Simulare cu „zidul personalităților”

  Gardul de sârmă care înconjoară arena „Francisc Neuman” a stârnit multe critici, iar Primăria Arad a luat o decizie pe care primarul a anunațat-o astăzi în cadrul unei conferințe de presă: acesta va fi înlocuit cu unul mai mult simbolic, practic un omagiu al marilor jucători ai echipei arădene de fotbal.

  Bibarț a explicat că propriu-zis spațiul din fața stadionului va rămâne spațiu deschis pe unde oamenii se vor putea plimba în zilele când nu va fi meci, iar în zilele cu evenimente sportive se va apela la împrăjmuirea zonei cu garduri de la Poliția Locală. În schimb, zona va fi delimitată printr-un zid artistic, practic prin panouri informative care vor fi o rememorare a istoriei când echipa a fost campioană și va ilustra marii sportivi care au jucat de-a lungul timpului.

  Investiția nu va fi realizată din bugetul local, ci se va face pe baza unei sponsorizări din partea unei firme care la ora actuală preferă să rămână sub anonimat.

  Trebuie amintit că în curând Primăria va inaugura și statuia-omagiu a lui Francisc Neuman, care va fi amplasată în tribună, printre oameni, pentru a aminti de latura atât de prietenoasă și umană a Baronului.

  De asemenea, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal, consilierul Ilie Cheșa a adus în atenție dorința înființării unui muzeu dedicat UTA-ei, la care ar putea contribui cu exponate, prin donație, arădenii care doresc. Ideea a fost acceptată de către municipalitate și rămâne de văzut dacă și acest proiect se va concretiza.

   

  Citește și: Baronul Neuman va privi din nou meciurile echipei UTA de pe arenă. De vorbă cu Ștefan Bințințan, cel care îl va „readuce la viață” 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ideea mi se pare excelentă! Primăria să facă să dispară acel gard,care ne aduce aminte de anumite locuri de detenție.La fel și pe cele din incinta ștrandului plin și el de garduri de te rătăcești pe acolo ca prin labirint.Deasemenea mai cred că statuia marelui Petschovski, ar trebui mutată undeva mai aproape de arenă,eventual chiar în fața intrării.Poate specialiștii vor găsi un loc de amplasare a acestei statui care să scoată în evidență personalitatea celui mai mare jucător care a evoluat în echipa locală UTA,atât de iubită de către arădeni.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.