Nici nu a fost inaugurat și deja crapă! Număr cu ghinion și împotriva regulamentului pe banca de rezerve la Stadionul „Francisc Neuman” (Foto)

  de Lucian Dănilă, Mihai Todoca | 4 noiembrie 2019, 4:05 PM | Recomandările editorilor | Sport

  2

  Ne-am dus iar la Stadionul „Francisc Neuman”, arena care se tot construiește de aproape șase ani în Calea Aurel Vlaicu din Arad. Am fost trași puțin de urechi, la figurat vorbind, prin unele comentarii pe Facebook, că de ce am ales să mergem acum, în această perioadă, pe ploaie și pe vânt.

  Ne-am dus acum pentru că doar în această perioadă s-au pus brazdele de gazon – până acum pe jumătate de teren – și scaunele la băncile de rezerve. Arena este în construcție, asta se știe de prea mult timp, iar în tribune, când vântul suflă cu o putere foarte mare așa ca și astăzi, un copil de sub 10 ani poate fi doborât ușor. Nu știm încă care sunt cerințele oficialilor din Primărie pentru firmele care vor finaliza lucrarea, dar se impune ca tribunele să fie închise, altfel, în câțiva ani, vom avea mulți stomatologi foarte bogați în Arad.

  Singura poartă deschisă la stadion a fost cea dinspre ARED. Așa am reușit și noi să ajungem în peluză. După ce am urcat câteva scări, ochiul vigilent al lui „Miță” a văzut ceva suspect. Una dintre scări a crăpat. Dar nu este i simplă crăpătură ci una destul de mare, de câțiva centimetri, crăpătură în care a fost pusă spumă… Nici nu a fost inaugurată arena și deja crapă. Hai să zicem că trecem și peste acest impediment, până la inaugurare fiind timp destul de remediere a acestor probleme.

  Ne-am dus la stadion pentru a face o poză în care să se poată vedea clar banca de rezerve. Poate vă întrebați de ce. Am numărat scaunele de la băncile deja instalate la vizita noastră anterioară, atunci când au fost puse primele brazde de gazon. Pe lângă că sunt la distanță de 30 de metri una de alta, ceea ce nu este neregulamentar, dar parcă este puțin exces de zel, am observat că cei care se ocupă de construirea arenei nu au respectat regulamentul. Fiecare bancă de rezerve are 13 scaune. Regulamentul FRF spune că trebuie să aibă minimum 14… Deci, se pare că de data aceasta 13 chiar este cu ghinion. Abia instalate, băncile de rezerve – care probabil au și fost plătite deja – trebuie schimbate. Regulamentul poate fi citit mai jos, Articolul 8 fiind cel care face referire la băncile de rezerve.

  Așa se întâmplă de obicei când constructorul nu relaționează cu beneficiarul. Și era atât de simplu…

  Nici o persoană din cadrul clubului UTA nu a fost întrebată ceva despre stadion în cei cinci ani și jumătate de când au început lucrările.

  Vedeți mai jos regulamentul FRF dar și galeria foto.

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunteti foaaaaarte rautaciosi:)))

   problemele sunt minore:)))
   Daca va aduceti aminte, aveam un primar care ne explica iarna trecuta ca prin lasarea drumurilor necuratate firma de dezapezire a lucrat ca la carte:)))

   Asa si crapatura asta. Nu e crapatura , e rost de dilatatie:)))
   Banca de rezerve? O nimica toata. Se Pune un taburet langa si gata.
   Ca nu a intrebat nimeni clubul? Da care ar fi problema? cand se asfalteaza sosele sunt intrebati soferii? :))))

   Tot inginerii de drumuri si poduri fac legea😂

   Tot inainte spre culmi nebanuite de succesuri! Bataia de joc nu are limite, si Inca se mai poate!!!

   Pentru ca noi nu “ spit” noi “ swallow”

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.