miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  SRI avertizează: situația în România după atentatele de la Paris!

  de Special Arad | 15 noiembrie 2015, 12:09 PM | Naţional

  1

  Serviciul Român de Informaţii face precizări importante legate de noua situație din Europa după atentatele din Franța. SRI dă asigurări că România nu se află în pericol, după atentatele din Franţa, iar sistemul de alertă teroristă se menţine la un nivel precaut.

  Zborurile către şi dinspre Franţa nu au fost anulate, toate cursele se desfăşoară conform graficului, au anunţat oficialii de la Otopeni. Nivelul de alertă pe aeroport este oricum foarte ridicat, scrie onlinereport.ro.

  „SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franţa şi va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituţii care fac parte din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaţionali în lupta împotriva terorismului.

  În România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul „Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent nu există informaţii care să ducă la o legătură între evenimentele din Franţa şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Monitorizăm şi întreprindem acţiuni specifice care se impun în astfel de situaţii.

  Strategia Serviciului Roman de Informaţii este de a preveni orice acţiune teroristă, de a menţine climatul de siguranţă a cetăţenilor şi de a proteja teritoriul naţional.

  Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig, îşi exprimă solidaritatea faţă de statul francez în aceste momente critice şi îi asigură pe partenerii internaţionali ai SRI de întreaga cooperare.”, se arată într-un comunicat al SRI.

  FOTO: onlinereport.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.