joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Spre Nord“, debutul în lungmetraj al regizorului Mihai Mincan, la Cinema Arta

  de Special Arad | 16 martie 2023, 1:56 PM | Cultură | Film

  0

  Thrillerul psihologic „Spre Nord“, debutul în lungmetraj al regizorului Mihai Mincan, va fi prezentat, în premieră, la Cinematograful Arta din Arad vineri, 17 martie, de la ora 19:00, iar accesul va fi gratuit.

  Filmul a fost recompensat cu Premiul Criticii de Film, Bisato d’Oro, la cea de-a 79-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția 2022 în cadrul secțiunii „Venice Orizzonti”, dedicată filmelor ce lansează noi trenduri estetice și expresive în spațiul cinematografic.

  Inspirat din fapte reale, „Spre Nord“ surprinde o parte a exodului uman, de după 1990, din țările de est ale Europei. Vrăjiți de „visul american”, mulți tineri au decis atunci să-și părăsească țara, chiar și cu riscul pierderii propriei vieți. Unul dintre aceștia este și Dumitru, personajul român din „Spre Nord“, un tânăr care a încercat să traverseze Atlanticul clandestin, în 1996, la bordul unui cargobot. Va reuși el, oare? Și dacă da… cu ce sacrificii?

  Proiecțiile de filme de la Cinematograful „Arta“ sunt realizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.