miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Sportul după coronavirus: Complexe sportive la Șimand și Pâncota. Licitații pentru baze sportive din opt localități arădene!

  Două complexuri sportive urmează a fi construite de către Compania Națională de Investiții(CNI) în județul Arad, în Șimand și Pâncota, ambele proiecte fiind deja în faza de evaluare tehnică.

  Cele două licitații sunt pentru „Construire bază sportivă TIP 2-Liceul Teoretic Pâncota, str. Avram Iancu nr. 41, oraș Pâncota, județul Arad-Varianta 1-încalzire pe gaz – în valoare de 1.286.022,24 RON”, respectiv „Constructii de baze sportive proiect tip 2-V1 încălzire pe gaze – „Construire bază sportivă TIP 2-Școala Gimnazială Șimand, sat Șimand, comuna Șimand, județul Arad – în valoare de 1.286.022,24 RON”. Pentru ambele locații există câte doi constructori doritori să ridice complexul sportiv.

  BAZĂ SPORTIVĂ DE TIP 2 – CARACTERISTICI

  ► Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 1.508 mp (dimensiuni minime lungime 58m, lățime 26m)
  ► Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:
  – Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiunile de 20m x 40m
  – Clădire vestiare
  ► Valoare estimată Baza sportivă de tip 2:
  – Încălzire electrică: 1,89 milioane lei (393.000 euro)
  – Combustibil lichid: 1,94 milioane lei (404.000 euro)

  Ordin în plină pandemie de coronavirus

  În 4 aprilie, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a semnat ordinele prin care a fost aprobată suplimentarea listei de obiective derulate prin Compania Națională de Investiții cu încă 18 construcții de baze sportive de tip 1 și 2. Obiectivele fac parte din Subprogramul „Complexuri sportive” din cadrul Programului național de construcții de interes public și social, derulat și finanțat prin CNI. Orașele Ineu, Pecica și Sântana apar pe această listă, toate cu complexe sportive TIP 1 (teren sportiv fotbal 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren sport mic 20 m x 40m pentru minifotbal, handbal, baschet, clădire pentru vestiare şi administrativă, parcare pentru autovehicule și autocar).

  Citește și: CNI va construi săli de sport la Lipova și Târnova! Lucrări și la căminele culturale din Sântana și Târnova

  Urmează Cermei, Chișineu-Criș și Felnac

  La începutul anului, 62 de complexuri sportive au fost incluse, prin ordin al ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului „Complexuri sportive”. Județul Arad apărea pe această listă cu trei locații, în: Cermei, Chișineu-Criș și Felnac.

  În total, în România ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro.

  Săli de sport

  CNI are în licitație și patru săli de sport în județul nostru, la Șimand (aflată în cel mai avansat stadiu, cel de deliberare a câștigătorului, data limită fiind 9 mai 2020), Lipova, Târnova (toate trei fiind săli cu 180 de locuri) și Galșa (sală de educație fizică), pentru ultima însă licitația este blocată, CNI considerând cele 4 oferte neadecvate, iar contestația depusă de unul dintre ofertanți a fost respinsă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.