Spitalul Matern a primit ca donație o lampă de fototerapie în valoare de peste 12.200 lei

  de Raluca Medeleanu | 18 octombrie 2017, 8:24 PM | Știri Arad

  0

  Secția de Neonatologie a Spitalului Matern din municipiul Arad a primit astăzi, sub formă de donație, o lampă de fototerapie, grație eforturilor depuse de membrii Asociației Dalia, o asociație arădeană a cărei activitate se focusează pe sprijinul copiilor bolnavi din familii nevoiașe.

  Printre afecțiunile nou născuților pentru care se folosește lampa de fototerapie este icterul – colorarea în galben a pielii și a părții albe a globului ocular și este o consecință a acumularii unei cantități mari de bilirubină în sânge. Lumina lămpii intensifică transformarea bilirubinei într-o formă pe care corpul o poate elimina într-un ritm mai rapid.

  Lampa de fototerapie este un model „Lullaby LED Phototherapy” în valoare de 12.228,68 lei, bani adunați în mod exclusiv din donațiile primite de-a lungul unei luni de zile.

  Ne-am bucurat că am reușit să achiziționăm această lampă de fototerapie pentru secția de neonatologie a Spitalului Matern. În urma campaniei de strângere de fonduri prin Asociația Dalia am reușit să aduăm întreaga sumă, peste 12.200 lei. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit financiar la achiziția acestei lămpi. De asemenea, vreau să reamintesc celor care doresc să se alăture proiectelor Asociației Dalia de a ajuta în principal copiii bolnavi care provin din familii cu venituri limitate, că pot adera grupului de Facebook «Asociația Dalia» unde pot găsi întreaga noastră activitate”, a spus Mădălina Cimpoieș, membru fondator al asociației.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.