vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Spitalul Județean cere demolarea a șase corpuri de clădiri din fostul Spital Municipal

  de Raluca Medeleanu | 18 februarie 2021, 11:21 AM | Administraţie

  4

  Fostul Spital Municipal din Arad a fost preluat în administrarea Spitalului Județean în anul 2011, de atunci funcționând acolo diferite secții ale SCJU. Acum, după 10 ani de la preluare, reprezentanții Județeanului au trimis o solicitare Consiliului Local Arad, în a cărei proprietate se află complexul respectiv de clădiri, pentru a obține aprobare pentru demolarea a 6 corpuri care au ajuns într-o avansată stare de degradare.

  Până în momentul de față a fost realizată expertiza tehnică prin care se stabilește că, într-adevăr, este o măsură care trebuie luată, întrucât corpurile respective nu mai pot fi salvate, iar expertiza a primit deja avizul și certificatul de urbanism de la arhitectul șef al Primăriei Arad. Pasul hotărâtor însă este votul consilierilor locali, în ședința de luni, 22 februarie.

  Din expertiza tehnică aflăm că cele șase corpuri sunt au fost ateliere ( unul vechi de 100, celălalte de 60 de ani), respectiv două șoproane (unul vechi de 50-60 ani, iar altul de 70-80 ani) și o centrală termică (veche de 50-60 de ani).

  „Toate corpurile de clădire supuse expertizării prezintă neconformități majore față de prevederile normelor tehnice în vigoare la ora actuală, fiind concepute și realizate în perioade anterioare normelor tehnice moderne bazate pe cerințele protecției seismice ale construcțiilor. Degradările constatate la corpurile de clădire expertizate sunt (…) degradări foarte severe, incompatibile cu o stare de exploatare în limite acceptabile, unele fiind în stare de colaps sau/și precolaps”, se arată în expertiza realizată de SC Arcon-Czister SRL.

  pjimage 2pjimage 3

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Eu propun să DĂRÂMĂM TOT CE DEPĂȘEȘTE 100!!! La ce ne trebuie nouă Clădiri Istorice? Băgăm budozerele în tot CENTRUL și lăsăm … pe ici pe colo, de prăsilă, câte ceva, să nu cumva să le vină idea la alții mai DĂȘTEPȚI, să are și să semene trifoi.
    .
    Probabil că ai „studii superioare” … să poți debita asemenea idei. Ești din neamul lui Cioca-Boca de la Pecica?

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.