Otele a „furat” de la mulți fotbaliști, „dar cel mai mult l-am urmărit pe Ronaldo brazilianul”

  de Lucian Dănilă | 31 March 2022, 6:37 PM | Sport

  0

  Philip Otele este fără îndoială unul dintre cei mai buni jucători transferați de UTA în acest sezon. Sosit în iarnă la echipa arădeană, Otele este deja unul dintre golgeterii echipei și deja și-a făcut mulți fani prin stilul său spectaculos de joc.

  Tocmai stilul său ne-a făcut să-l întrebăm dacă are un jucător preferat, unul de la care a încercat să copieze un anumit stil. Nigerianul din atacul Bătrânei Doamne ne-a răspuns: „Urmăresc mulți jucători. Când eram tânăr, îi urmăream pe Messi, Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Neymar. Am încercat să învăț câte puțin de la fiecare. Am urmărit toți jucătorii buni de atac, cu calități, care influențează jocul prin golurile marcate și assist-urile oferite. Cred că jucătorul pe care l-am urmărit cel mai mult a fost brazilianul Ronaldo și bineînțeles și pe Jay-Jay Okocha (fost fotbalist în echipa națională a Nigeriei)”.

  Nigeria a ratat prezența la Campionatul Mondial după ce a pierdut barajul împotriva selecționatei Ghanei. A fost 0-0 în Ghana și 1-1 în Nigeria, dar Federația africană a menținut regula golului marcat în deplasare, astfel că „vulturii verzi” vor vedea Mondialul la televizor. A fost mare scandal după meci, o parte dintre spectatori au intrat pe teren și în urma incidentelor a murit un oficial FIFA, bătut și călcat în picioare. Întrebat dacă crede că Liga 1 este un campionat care l-ar putea aduce în atenția echipei naționale, Otele este optimist: „A fost un moment foarte trist ratarea Cupei Mondiale. Cred că Liga 1 este un campionat respectat, iar dacă voi juca bine aici cred că voi fi luat în considerare, dar decizia aparține Federației nigeriene. Sper că într-o zi voi juca la echipa națională”.

  Fotbalistul african este mulțumit de evoluțiile sale în tricoul Bătrânei Doamne, dar crede că este încă loc de mai bine: „Ca fotbalist, tot timpul îți dorești să faci mai mult, indiferent de cât de bine joci. Sunt fericit cu evoluțiile de până acum, dar vreau să fac mai mult și știu că sunt capabil. Pentru mine nu contează unde joc, în stânga sau în dreapta. Eu sunt de părere că în stânga sunt mai eficient, acolo mă simt mai confortabil, dar voi da totul pentru echipă, indiferent de poziția mea din teren. Vreau doar să termin sezonul cât mai bine, sunt concentrat exclusiv pe fotbal, nu știu dacă sunt interesate și alte cluburi de mine”, a spus Otele, care a răspuns astfel și dacă știe ceva despre o posibilă ofertă pentru el.

  În ceea ce privește meciul cu Gaz Metan, meci pe care UTA îl va disputa sâmbătă de la ora 12:00 pe propria arenă, Otele ne spune: „Cred că toată lumea așteaptă cu nerăbdare acest meci, suntem motivați. Suntem în continuare pe o poziție bună în clasament și ne dorim să luăm cele trei puncte. Cred că această pauză a venit la momentul potrivit. A trebuit să ne regrupăm după înfrângerea de la Botoșani, iar acum ne-am revenit din punct de vedere mental pentru ce urmează. Nu îi vom subestima pe cei de la Mediaș, toată lumea e concentrată pentru a lua cele trei puncte. Indiferent ce vârstă au adversarii, chiar dacă au 10 ani, atâta timp cât sunt pe teren împotriva noastră, noi vom da totul ca să învingem. Nu vom subestima niciodată pe nimeni”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.