sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ghiozdane vesele, donate de cei din Grădinița P.P. Bambi din Arad și din Mândruloc unor copii nevoiași

  de Special Arad | 6 septembrie 2022, 1:45 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Atunci când începem o nouă etapă în viață și anume școala, cu toții suntem emoționați: copii, părinți, bunici, mătuși sau vecini. În această perioadă grea, familiile cu posibilități financiare reduse sunt dependenți de ajutorul și susținerea noastră, a comunității în care trăim.

  Tocmai din acest motiv, de această dată chiar dacă nu este Crăciunul sau Paștele, colectivul grădiniței P.P. „Bambi” din Arad și din Mândruloc s-au gândit să vină în sprijinul familiilor cu copii, care au greutăți financiare și au lansat Campania umanitară numită „Ghiozdănele Vesele”.

  Părinții copiilor au donat ghiozdane pline cu rechizite sau au donat bani, din care s-au cumpărat cele necesare unui elev. Donațiile au fost împărțite cu multă bucurie copiilor din Mândruloc, cu ajutorul directorului unității de învățământ, prof. Istrate Corina, care este, la rândul ei, un adevărat dascăl.

  „Doresc pe această cale să le mulțumesc în primul rând tuturor părinților care s-au implicat și au făcut donațiile către acești copii, precum și colegelor mele care au ajutat la împărțirea acestor ghiozdane sau la cumpărarea rechizitelor. Nu în ultimul rând, țin să-i mulțumim și preotului paroh Bogdan Oneț din Mândruloc, care ne-a ajutat să le-mpărțim acestor familii nevoiașe, precum și soțului meu Istrate Dan, care m-a susținut mereu în astfel de campanii”, ne-a spus directorul Grădiniței P.P. „Bambi”, prof. Istrate Corina.

  Bucuria imensă a tuturor copiilor care au primit ghiozdanele cu doar câteva zile înainte să sune clopoțelul a fost impresionantă, chiar până la lacrimi.

  Copiii care le-au primit s-au bucurat enorm, nu pentru jucării sau dulciuri așa cum primeau de sărbători, ci pentru simplul fapt că au primit aceste obiecte absolut necesare oricărui copil. Așa vor putea fi și ei mândri, alături de alți copii, vor putea fi în rând cu lumea.

  Este necesar să amintim și de lacrimile care au curs pe obrazul fiecărui părinte care a primit, din partea părinților acestei grădinițe, acest mare ajutor. Spun mare, deoarece într-un alt articol apărut pe Special Arad vă aminteam că un părinte trebuie să scoată din buzunar pentru un copil sume de cel puțin 160 de lei ca să-i cumpere un ghiozdan și rechizite.

  Ghiozdanele chiar au fost „vesele”, pe ele fiind prinse câte un Smiley Face, însă cu adevărat veseli au fost chiar copiii care le-au primit în prima zi de școală, o mare surpriză pentru ei!

  Una dintre educatoarele grădiniței a precizat că „Ideea acestei campanii a pornit de la scumpirile ce au loc peste tot în prezent și din teama că vor fi părinți care nu au posibilități financiare să le cumpere copiilor cele necesare, ne-am dorit cu ardoare să facem ceva pentru ei. Să nu așteptăm doar Crăciunul sau Paștele ca să le fim aproape. Să le venim în ajutor cât de des vom putea, prin implicarea noastră, a tuturor, prin multă, multă empatie. Știm cât le este de greu tuturor. Dar mai credem cu tărie și-n vorba aceea: «Unde-i unul, nu-i putere… unde-s doi, puterea crește, iar iubirea SPOREȘTE». Așa, și noi am reușit, umăr la umăr, să echipăm în jur de 30 de ghiozdane pentru copilașii nevoiași”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.