duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Speciala zilei: Nenea, cine te-a lăsat la Ro-Alert? Sper să nu îți mai dea cheia…

  de Lucian Dănilă | 3 aprilie 2024, 11:07 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  6

  Ne-a speriat rău alerta sosită prin… Ro-Alert în noaptea de luni spre marți. Nu ne-a speriat atât mesajul ei cât ora la care s-a întâmplat, undeva între 4 și 5. Nenea de la Ro-Alert, nu știu cine te-a lăsat să te joci la ora aia de-a mesajele, dar sper ca cei care răspund de asta să nu îți mai lase cheia.

  Parcă nu ne-a fost de ajuns că am dormit mai puțin cu o oră sâmbătă spre duminică noaptea, asta pentru că omenirea nu este încă în stare să se decidă asupra unei ore, fie ea de iarnă, fie de vară. Ne-a mai trebuit și Ro-Alertul când era somnul mai dulce să ne anunțe că bate vântul. Chiar era necesar? Chiar trebuia la ora aia?

  Teoretic, toți care am trecut ieri noaptea prin experiența asta, avem vina că nu ne-am dezactivat notificările în ceea ce privește mesajele, alertele venite prin Ro-Alert. Dar de ce am fi făcut-o? Nu am dezactivat tocmai că am considerat că această aplicație sau ce o fi ea poate fi utilă, dar utilă în măsura în care a fost gândită.

  „Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile”, scrie chiar pe ro-alert.ro.

  În noaptea de luni spre marți bătea vântul. Puțin mai tare, într-adevăr, dar tot aia era, bătea vântul. La ora 4.30, când am fost alertați, aproape toată populația dormea, iar nenea de la Ro-Alert ne-a trimis un mesaj important pentru țară de genul: „atenție, bate vântul, nu vă duceți la plimbare”. Dracu s-ar fi și dus la ora aia…

  Ți-am mulțumi dacă de acum înainte ne vei anunța doar când vor veni uragane, tornade, furtuni puternice. Am înțeles că la cutremure nu este punctul tău forte, iar despre război sper să nu apuci să ne dai vești vreodată.

  Dar te rog frumos, nenea de la Ro-Alert, nu ne mai trezi noaptea la 4 să ne spui că bate vântul. Auzim și noi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Lucian Dănilă …Un fel de Smiley al Aradului. Măi omule, Ro-Alert nu se dă numa’ pe pătrățica pe care locuiești.

   In Italia când a căzut grindină cât mingea de tenis la 3 km mai încolo doar ploua…cu toate astea domnu’ Dănilă vrea precizie și dacă nu e deasupra lui să nu se „deie” dom-le. Oamenii doarme.
   Incredibil frate.

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Domnule jurnalist, pastrati-va parerile puerile pt dv.

   A fost foarte binevenit ro-alertul la fel cum a fost o foare vijelie…

   Am vazut cel putin 3 oameni care la ora 4 isi mutau masinile de sub copaci iar alti vecini isi inchideau geamurile de la balcoane pt a nu fi sparte.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. @nealcosu: am făcut armata stimabile nostalgic comunist. Nu e locul aici să-ți spun cu ce am rămas și cine sunt comandanții sub care am „slujit” .

   Totuși, Visurile tale pot deveni realitate. Ia un avion înspre ruși…atât de simplu e.

   0 voturi
   +1
   -1
  4. Am dezactivat de multa vreme ineptia aia de alerta… este primul lucru pe care il fac si cand imi schimb telefonul, dezactivez Ro-Alert! Exact din acest motiv…pentru ca in Romania, la stat totul este lasat pe mana unor amatori care nu se gandesc ca trezesc un oras intreg…copii, batrani, bolnavi, etc… ei trebuie sa anunte ca bate vantul mai tare decat de obicei! De parca cine stie ce uragan venea… Intradevar, foarte util sa primesti alerta la 4 noaptea sa inchizi geamul la balcon, nu stiu cum am rezistat peste 35 de ani fara asa ceva si nu mi s-a spart niciodata vreun geam! Multumesc autoritatilor, n-am nevoie de „protectia” asta! Sa isi faca treaba acolo unde este nevoie de ele…furturi, incendii, accidente, etc… Cu vantul ma descurc eu, merci frumos!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.