duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Special Arad a întrebat, iar Bibarț și-a adus aminte de balizele de direcţionare spre strada Şiriei

  de Tomck@t | 3 ianuarie 2024, 3:36 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  9

  Cum rămâne cu balizele de direcţionare spre strada Şiriei?am întrebat ieri, 2 ianuarie, după ce circulația rutieră pe pasajul din Micălaca (care a stat în șantier timp de 13 ani!) s-a deschis, în sfârșit, pe 21 decembrie 2023.

  Cu alte cuvinte, au trecut aproape două săptămâni și de balizele de pe Calea Radnei au uitat cu toții, atât constructorul pasajului, cât și Primăria și Poliția Rutieră, mai puțin arădenii care circulă des în această zonă… și Special Arad, care – iată – a reușit să îl mobilizeze pe primarul Călin Bibarț, să nu uite să „gospodărească” la începutul anului 2024.

  A fost ușor și, culmea, au și reușit: a fost nevoie de vreo cinci muncitori, care au ridicat balizele din plastic și le-au aruncat într-o remorcă. A mai fost nevoie, desigur, și de supervizarea lui Bibarț și, nu în ultimul rând, de o trasmisiune în direct pe Facebook, să se știe că primarul se află-n treabă.

  „Odată cu lucrările la pasaj, s-a făcut și sistemul de balize de aici de a dirija circulația un pic, odată cu deschiderea de la finalul anului… (n. red. a pasajului), firma avea obligația să ridice balizele, dar ei sunt în vacanță, concediu de sărbători din ce constat, așa că nu am mai așteptat după ei, am dispus să le ridice și o să le trimitem factura, că asta-i viața. Ei mai au de lucru din ce am înțeles de la CNAIR, mici lucrări pe la pasaj, deci nu este încă recepționat în totalitate și, de asemenea, mai au obligația față de noi să refacă aici Calea Șiriei și trecerea asta la linie, de aceea cred că o să mai rămână aici ceva gropi, că asta chiar n-o să o facem noi în locul lor, deci e strict obligația lor. Așa că am ridicat toate balizele de aici să circule mai ușor, să avem un an bun și cu sănătate”, a spus în transmisiunea video primarul Călin Bibarț.

  Așadar, constructorul pasajului va primi factura de la Primărie pentru ridicarea balizelor, iar finalizarea completă a pasajului mai durează, totuși, la fel și modernizarea străzii Șiriei și astuparea gropilor de la intersecția cu Calea Radnei, pentru că asta chiar n-o să mai facă Primăria în locul lor.

  „Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Menționăm faptul că pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri”, a anunțat Primăria Municipiului Arad, pe 21 decembrie 2023, când pasajul a devenit funcțional.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.