miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Soluția USR Arad la noua încadrare a străzilor în zone de impozitare

  de - | 23 noiembrie 2021, 2:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  Aradul va avea 80% din străzi în cea mai scumpă zonă de impozitare, zona A. Aceasta este propunerea pe care Primăria Arad o face arădenilor. 400 de străzi din Arad aflate acum în zone cu impozite mai reduse vor trece în zona cu impozitele cele mai mari, zona A.

  Dacă Primăria nu o face, USR Arad cere arădenilor să își exprime părerea referitor la aceste măriri. Vă rugăm să folosiți formularul de la această adresă.

  Ce va propune USR în Consiliul Local:

  Vom propune amendarea proiectului Primăriei, prin care se intenționează creșterea impozitelor pe clădiri și terenuri pentru locuitorii a 400 din cele 880 de străzi din municipiu.

  Așa cum explicam în urmă cu o săptămână, administrația locală propune noi criterii de zonare, care vor determina trecerea într-o zonă superioară de impozitare pentru foarte mulți arădeni. Cartierele cele mai afectate vor fi Grădiște (79 de străzi vor fi taxate mai scump), Bujac (56 de străzi), Gai (41 de străzi), Aradul Nou (29 de străzi), IG Duca (Aurel Vlaicu – 29 de străzi), Drăgășani (27 de străzi), urmate de Micălaca, Mureșel și Sânicolaul Mic.

  Bazat pe numai trei criterii (asfalt, iluminat public și canalizare), fără să țină cont de apropierea de centrul orașului (enunțată explicit în Codul Fiscal), proiectul Primăriei va face ca 80% din străzile Aradului să aparțină de zona A de impozitare, cea mai scumpă.

  Acest egalizare nu este corectă, locuitorii din diverse cartiere beneficiind de condiții diferite, prin distanța față de instituții publice, zone comerciale, unități școlare și sanitare, parcuri și zone de agrement. Din acest motiv, nu este echitabil ca locuitorii de la periferie să datoreze impozite egale cu cei din centrul orașului.

  USR propune modificarea metodologiei de calcul, prin acordarea unui punctaj pentru străzile aflate în cartierele centrale ale orașului, împreună cu majorarea corespunzătoare a pragurilor după care se face departajarea. Astfel, străzile din cartiere precum Grădiște, Gai, Bujac, Aradul Nou, vor fi încadrate cel mult în zona B (a doua) de impozitare.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.