„Soldații de teracotă” ajung la muzeul arădean în acest weekend
„Soldații de teracotă”, armata nemuritoare a primului împărat chinez, cucerește spațiul expozițional al muzeului până în primăvara anului viitor.
Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad, în colaborare cu Móra Ferenc Múzeum din Szeged (Ungaria) va deschide pentru publicul arădean expoziția internațională „SOLDAȚII DE TERACOTĂ – ARMATA NEMURITOARE A PRIMULUI ÎMPĂRAT CHINEZ” în data de 15 noiembrie.
Războinicii de teracotă ai expoziției sunt replici fidele – ca mărime, formă și detalii – ale unor statui originale din cadrul celebrei armate de teracotă, îngropată lângă mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang (259 î.Hr. – 210 î.Hr.). Armata de teracotă reprezintă cea mai semnificativă descoperire arheologică a celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea.
Expoziția de la Arad se va deschide la mijlocul lunii noiembrie în spațiul expozițional al muzeului din Palatul Cultural (intrarea dinspre Piața George Enescu), spațiu care a găzduit în acest an expoziția „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”.
Orarul de vizitare a muzeului este de marți până duminică între orele 09:00 – 17.00, ultima intrare fiind la 16:30.
Muzeul este închis în zilele de luni, pe 30 noiembrie și în 1, 25 şi 26 decembrie.
TAXA DE INTRARE
TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / SECȚIE VIZITATĂ (CU EXCEPȚIA PINACOTECII):
11 lei – adulți
6 lei – pensionari
2 lei – preșcolari, elevi, studenți
1 leu – grupuri organizate de preșcolari, elevi, studenți, pe bază de protocol semnat între Complexul Muzeal Arad și unitățile de învățământ respective
TAXĂ INTRARE / PERSOANĂ / TOATE EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD
40 lei – adulți
21 lei – pensionari
7 lei – preșcolari, elevi, student
ABONAMENT ANUAL/ FAMILIALĂ / TOATE EXPOZIȚIILE COMPLEXULUI MUZEAL ARAD
188 lei – părinți și copii
112 lei – bunici și nepoți
GRATUIT:
Veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război. Persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare. Fundațiile înființate prin testament, constituite conform legii, cu scopul de a întreține, dezvolta și ajuta instituții de cultură națională, precum și de a susține acțiuni cu caracter umanitar, social și cultural;
Organizațiile care au ca unică activitate acordarea gratuită de servicii sociale în unități specializate care asigură găzduire, îngrijire socială și medicală, asistență, ocrotire, activități de recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru copil, familie, persoane cu handicap, persoane vârstnice, precum și pentru alte persoane aflate în dificultate, în condițiile legii; Pensionarii care au lucrat minim 10 ani în rețeaua muzeală – pe bază de documente justificative; Persoane care lucrează în reţeaua muzeală – pe baza de legitimație; Membrii ICOM/AICA – pe bază de legitimaţie.
Comentariile portalului
Daca tot sunteți la subiectul asta, căutați despre cura cu apa caldă. Scrieți un articol. Sănătate!
Nicio problemă, doriți să vă indicăm publicații gen Realitatea și România TV? Adică deținute de condamnați fugiți din țară care învârt rahatul (...)
Da, povestea este adevărată, dar incompletă. Swinton a lucrat pentru Times, pe urmă pentru Sun, primul și cel mai mare nume pentru așa zisul jurnalism galben (jellow journalism). (...)