luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  A salvat mulți soldați, dar pe el nu s-a mai putut salva. Tony Stoica a murit în timp ce efectua misiuni de evacuare a răniților

  de - | 23 martie 2024, 2:12 PM | Naţional

  0

  Ovidiu „Tony” Stoica a fost ucis în timp ce efectua misiuni de extracție a soldaților din regiunea Harkov de-pe linia frontului.

  „Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de pe linia frontului, din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută.

  La începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina. Mulțumită sacrificiului suprem pe care l-a făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, a anunțat pe o rețea de socializare Petru Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere.

  Este cel de-al doilea român care moare în războiul din Ucraina, după Rudolf Wittmann, care a murit în octombrie 2023.  Rudi cum îi spuneau prietenii și-a dedicat viața luptei pentru libertate și după ce a petrecut câțiva ani în Legiunea Străină, a luptat un an și ceva pentru Ucraina. Sfârșitul și l-a găsit pe front, iar la 27 de ani, Rudolf a devenit un erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.