luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șoimii Șimand și-a aflat adversara barajului pentru promovarea în prima ligă de futsal. CSM Tg. Mureș este gazda jocului tur

  de Dan Lazăr | 11 aprilie 2023, 9:40 AM | Şimand | Sport | Știri Arad

  0

  Sala de sport din Șimand, denumită după numele profesorului Daniel Constantin Mărcuș, o bijuterie pentru sportul arădean

  Trupa lui Daniel Mărcuș, formată doar din jucători originari din Șimand, este aproape de o mare performanță: promovarea în prima ligă de futsal!
  Calificată dramatic în semifinalele Ligii 2, după penaltiuri în „sferturi” cu KSE Tg. Secuiesc, echipa arădeană va înfrunta pe CSM Târgu Mureș (5-9 la Piatra Neamț și 8-4 – 4-3 la penaltiuri -, sâmbătă, pe propriul teren). Partida tur va avea loc în 22 aprilie, în Mureș, returul fiind programat la Șimand, în 29 aprilie. Echipa care va trece de această fază se califică în finală, ceea ce echivalează cu promovarea în Liga 1.
  În cealaltă semifinală se vor confrunta ACS Mansoleul Mărășești (jud. Vrancea) și ACS Remetea (jud. Harghita).
  ACS Șoimii Șimand este implicat și în Liga Elitelor Under 19, însă ultimele două runde sunt doar de palmares pentru arădeni, care ocupă ultimul loc, 4, cu patru înfrângeri din tot atâtea dispute. La final de aprilie, Șoimii primesc replica liderului FC Od. Secuiesc, iar în 13 mai evoluează la Tg. Mureș, calificarea în Liga Elitelor fiind în sine o performanță pentru singurul club care activează în competițiile de futsal ale FRF.
  simand 2023
  Ce este futsalul?
  Futsalul este versiunea interioară a fotbalului clasic. Numele său provine din portugheză „futebol de salão” și din spaniolă „futbol de salon”, amândouă însemnând fotbal în sală.
  Futsal-ul este jucat de două echipe, fiecare de câte cinci jucători, dintre care unul este portarul. Spre deosebire de alte forme ale fotbalului în sală, terenul este delimitat de linii și nu de panouri cu ajutorul cărora mingea poate fi jucată.
  Printre altele, timpul de joc este unul efectiv, precum în baschet, la un anumit număr de greșeli de echipă într-o repriză executându-se penaltiuri, există time-out-uri și schimbările sunt nelimitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.