Smartphone-uri pliabile Oppo, Vivo, Xiaomi și Google în 2021

  de Special Arad | 18 decembrie 2020, 5:23 PM | IT

  0

  Samsung a dat lovitura anul acesta cu smartphone-urile sale pliabile. Chiar dacă anul trecut primul model pliabil Galaxy Fold a avut inițial unele probleme, acestea au fost rezolvate și modelul s-a vândut apoi foarte bine. În acest an Samsung a lansat două telefoane pliabile unul mai bun ca altul. A fost lansat Samsung Galaxy Z Flip, mai târziu cu o variantă 5G și apoi un excelent Samsung Galaxy Z Fold 2.

  Succesul avut de compania sud-coreeană cu pliabilele sale nu a lăsat celelalte companii nepăsătoare. Motorola cu un model Razr a testat și ea piața, iar compania Huawei a lansat și ea un telefon pliabil. Acum sunt informații că OPPO, Vivo, Xiaomi și Google vor și ele să lanseze telefoane pliabile în 2021. Știm că Apple are, de asemenea, în vedere un telefon pliabil. Samsung a deschis drumul și trendul este ascendent.

  Potrivit lui Ross Young, citat de Universmartphone, 2021 va fi un an excelent pentru telefoanele pliabile. Mai exact, a doua jumătate a anului viitor. Ross Young este șeful Display Supply Chain Consultants (DSCC) și un cunoscut analist în materie de display-uri. Este o sursă foarte credibilă de informații cu privire la tehnologia ecranelor pentru smartphone-uri.

  Atunci, spune Ross Young, vom vedea astfel de dispozitive lansate de Google, Oppo, Vivo, precum și Xiaomi. Pe lângă telefoanele pliabile lansate de aceste companii vom mai primi de la Samsung încă patru telefoane care se pliază. Sunt așteptate un Samsung Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 3 Lite, un Galaxy Z Flip 2 și un Galaxy Z Flip Lite. În privința lui Fold 3 Lite, Young are unele rețineri și afirmă că acest model este posibil să nu apară. Va trebui să așteptăm și să vedem.

  Revenind la celelalte companii, probabil că nu este o surpriză faptul că jucătorii chinezi intră puternic pe această piață. Dacă Google va lansa un Google Pixel pliabil, cele trei companii din China – Oppo, Vivo și Xiaomi vor lansa un total de patru dispozitive pliabile. Nu sunt informații despre un viitor telefon pliabil Huawei. Această companie este în picaj puternic pe piața mobilă, sancțiunile americane făcându-și efectul.

  În timp ce Young folosește expresia „smartphone-uri pliabile”, trebuie să ne întrebăm dacă această listă poate include și un model rulabil, asemănător conceptului Oppo X 2021. Sau mai bine spus, visăm cu ochiul deschiși la această posibilitate. Compania Samsung a brevetat și ea mai multe modele de telefoane rulabile și surpriza poate veni de la Samsung. Poate că într-un an tehnologia va fi suficient de matură pentru a fi pusă în producție în masă. Nu putem decât să sperăm.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.