sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Tupeu maxim! După ce a cheltuit aproape un milion de euro din buzunarul arădenilor, Primăria se uită la 1 leu, taxă pentru toaleta de pe terenul de sport „Slavici”

    de Dan Lazăr | 28 iulie 2023, 10:19 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

    7

    Despre neajunsurile legate de modul în care s-a efectuat reabilitarea terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad (”Slavici”) s-a tot vorbit în ultima vreme, punctându-se la plusuri mai ales cromatica. Dar când intri în baza sportivă te „lovesc” probleme de tot felul. Una dintre ele este unde să îți faci necesitățile după un joc de baschet, fotbal, handbal sau alergare?

    Toaleta existentă este nefuncțională, după cum ne anunță, de câteva zile, o hărtie A4 amplasată pe ușă, iar dacă va (mai) merge vreodată (au trecut luni bune de când baza s-a redeschis publicului) doritorii trebuie să fie „înarmați” cu monede de 50 de bani, taxa de intrare fiind de un leu. Acest lucru în condițiile în care în mai toate orașele patriei (ca să nu mai vorbim de alte țări), astfel de toalete automate sunt puse GRATUIT la dispoziția cetățenilor, ultimele exemple personale fiind găsite la: Târgoviște, București sau Iași.

    Altfel, problema toaletelor publice din municipiul nostru este veche și poate se va rezolva doar atunci când edilii vor fi „prinși cu o treabă”, fie mică sau mare, prin centrul sau cartierele Aradului.

    Au „uitat” de arborii tineri de pe terenul de la Slavici

    „Investiția în valoare de 3.836.579 de lei are în vedere reabilitare și amenajarea terenurilor de sport și a pistelor de alergare (…) Spațiul verde, de aproape 300 mp, va fi refăcut, iar în locul plopilor tăiați se vor planta arbori tineri”, anunța Primăria Arad atunci când se pregătea deramarea lucrărilor de reabilitare. Realitatea este că doar au tăiat copaci, de plantat au uitat sau, ca să ne exprimăm eleganți, „ne-au dus cu preșul”…

    Wi-fi, pauză, nocturna se oprește la ora 23.00!

    Lucrând tot cu „materialul” clientului, cităm din anunțul din 2022: „Terenul de sport va fi prevăzut cu un sistem Wi-fi și va fi iluminat ambiental – 18 stâlpi – astfel încât să poată fi folosit și după lăsarea întunericului”. Din nou realitatea bate bunele intenții anunțate de Primărie: Wi-fi probabil au doar reprezentanții Palatului Administrativ când trec prin zonă, iar nocturna este oprită în fiecare seară la ora 23.00!!!

    „Dacă nici acum vara nu putem juca în nocturnă… Într-o seară chiar a venit Poliția Locală să ne scoată de pe teren. Eram puțini, când suntem mai mulți nu au curajul”, ne-a spus o adolescentă, Timea B.

    Au dispărut bureții care protejează stâlpii panourilor de baschet

    Celebrii deja stâlpi ai panourilor de baschet, amplasați de „specialiști” pe terenul de joc (?!), au devenit un real pericol pentru practicanții baschetului, bureții cu care erau protejați nemaifiind la locul lor de săptămâni bune fără ca cineva să se sesizeze.

    Bineînțeles, pe lângă toate „bubele” Primăriei – multe dintre ele neatinse în acest articol, cum ar fi suprafața de joc de o calitate îndoielnică, tartanul fiind deja ros în multe locuri, sau calitatea inelelor coșurilor de baschet – nu putem trece cu vederea comportamentul unor adolescenți care lasă în urma lor „potopul”: gunoaie, pet-uri, mucuri de țigări, etc.

    Citește și: Pauză la baschet! Au început lucrările pe terenul de sport „Moise Nicoară”

    Citește și: Terenurile de sport „Slavici” au fost sâmbătă seara în beznă! Toaleta ecologică, tot cu „ambalajul” pe ea

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Care ar fi problema dacă nocturna ar sta aprinsă măcar până la 12 sau 12:30 nu sunt vecinătăți cu zone de locuit sa deranjeze în zonă.
      Asta arată micimea oamenilor care ne conduc se uită la 10-20 de lei cât ar fi lumina aia în plus dar sifoneaza la greu milioane de euro de la birotică până la lucrări supraevaluate ca Piața Catedralei sau fime ale Primăriei în care este trai pe vătrai.
      Cum să nu îți fie scârbă de o asemenea mentalitate!

      +19 voturi
      +1
      -1
    2. Educația…!
      Lipsa totală a educației…, la toate nivelele, asta e marea problemă a societătii actuale și, din păcate, și (mai ales) a celei româești! 😣
      .
      Și aici vreau să clarific niște lucruri ambigue (voit sau nu), de genul celei în care ȚIGANII (denumire CLARĂ și TRADIȚIONALĂ de sute de ani și , mai ales, deloc jignitoare, la fel ca a celei de ardelean, moldovean, oltean, sas , secui, etc. !!!) sunt redenumiți, în mod artificial ROMI făcându-se non-stop trimitere la ROMÂNI.😎
      Faptul că folosesc limba rromanes nu e o justificare, pt. că si americanii folosesc limba engleză și nu se numesc englezi, belgienii pe cea franceză și nu se numesc francezi, etc.😉
      .
      Deci, să revin …
      Prin EDUCAȚIE eu înteleg „cei 7 ani de-acasă”, adică NOȚIUNILE ELEMENTARE de comportament CIVILIZAT și POLITICOS, adică de „ființă bipedă”, în locul aceluia de „animal sălbatic în junglă”, cu care tindem să ne naștem…
      .
      „Educația” e cea care ar trebui să asigure noțiunile de bună-creștere, pe care FAMILIA AR TREBUI SĂ LE TRANSMITÂ COPILULUI (nu atât Școala, cum se face confuzia, deliberat sau nu, prin folosirea cuvântului „educație” – cu trimitere la actul școlar, în loc de, să zicem, „erudiție” sau DOAR cea de „învățământ”- care ar defini mult mai corect, rolul învățământului).
      Termenul de „educație” ar trebui folosit EXCLUSIV în contextul familiei și a noțiunilor elementare de viață, primite de copil, și nu în contextul celei de acumulare a cunoștințelor generale, necesare realizării sale în viață…
      .
      Dar, din păcate (și acum mă reîntorc la tema articolului), aceste cunoștințe despre EDUCAȚIE , s-au PIERDUT cu totul, din sânul familiei:
      – nu le cunosc cei din generația tânără, pt. că nu i-au învățat părinții (pt că nici aceștia nu le cunosc!);
      – nu le cunosc nici părinții, pt că nu i-au învățat bunicii (care, nici ei, o bună parte, nu le cunosc nici ei);
      – nu le cunosc nici majoritatea bunicilor pt că străbunicii care, la momentul Revoluției erau destul de tineri părinți, au înțeles PROST noțiunea de „democrație” și de „drepturile copilului”, considerând că aceasta înseamnă „SĂ NU STRESEZI COPILUL” și să-l lași să crească ca un animal în sâlbăticie, fără cele mai elementare noțiuni dr civilizație și bună-creștere (ca Domnul Goe – de Caragiale 😣).
      .
      Astfel că s-a ajuns, în prezent, că o bună parte din generația tânără nu întelege nimic din ceea ce o înconjoară, nu înțelege:
      – că „a distruge” nu are nimic distractiv în el (ci doar în mintea unui RETARDAT!!!) ;
      – că, mâine, ceea ce a distrus azi, s-ar putea să-i folosescă, dar nu mai are de unde…;
      – că, prin același mod de „se distra” , mâine, unul mai puternic decât el, să considere „distractiv” în a-i rupe lui, mâinile și picioarele…
      – etc.
      .
      Dar problema și mai mare decât lipsa de educație a tinerilor, e LIPSA DE EDUCAȚIE A MATURILOR, mai ales a celor din Administrațiile Locale sau Centrale….!!!
      Iar, din acest motiv, aceștia habar nu au, că pt O PROTEJARE REALĂ a Bunului Public, NU FUNCȚIONEAZĂ principiul comunist „toți pt. Unul, și Unul pt. toți!”, ci, E OBLIGATORIU, să aplici punctual și corect legea și măsurile punivite și reparatori, DOAR acelora care nu au acceptat să se conformeze unui comportament corect și civilazat, și NU TUTUROR !!! 😡
      .
      Altfel, vei ajunge (cum deja se întâmplă), ca, în loc să-i rejectezi sau să-i aduci pe calea cea bună, a celor „certați cu legea și cu bunul-simț”, să OBȚII EXACT CONTRARIUL, și să-i faci și pe cei corecți ca să preia EXEMPLELE NEGATIVE, dacă o Administrație „corigentă, sau chiar repetentă, la educație”, aplică măsurile punitive GENERALIZAT. 😣
      .
      Da, știu, e mai simplu așa, să-i pedepsești pe toți, la grămadă, pt niște imbecili, dar, în timp, acest lucru e cât se poate de nociv, generând, în final O CREȘTERE a numărului „non-civilizților”, ca o reacție la comportamenul globalist al Administrației. 😎

      +7 voturi
      +1
      -1
    3. Buna ziua. Am avut curiozitatea de a vedea tetenul de care se gorbeste, combinand utilul cu placutul, alergand cativa km pe terenul liceului Slavici.
      Nu am nicio aimpatie fata de gasca de padurari, chelneri, soferi care conduc municipiul si urbea, insa, uitandu-ma atent la cum au fost utilizate obiectele de pe teren am ramas efectiv ingrozit: majoritatea cosurilor de gunoi si a bancilor au elementele de lemn smulse si unele chiar lipsesc, mizerie de nedescris, atenuata doar de marimea suprafetei terenului.
      Este trist si este rusinea noastra, a adultilor in primul rand ca nu ne educam propriii copii si nu facem observatii civilizate copiilor altora, pentru a-i face constienti ca ceea ce fac e gresit, necivilizat. Stiu ca e greu, nu e PC, dar majoritatea nu avem deloc simt civic ci doar mimam civism in lumea virtuala.

      +4 voturi
      +1
      -1
    4. Daca tot au montat iluminat cu led, care e ieftin, cat poate fi economia de opresti iluminatul dupa 23? Dar in restul orasului de intarzi iluminatul pana la 22?

      Cat faci economie???

      Bine ca dai 200,000 pe un brad, idiotus edilus pleurotus.

      +6 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.