marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Pauză la baschet! Au început lucrările pe terenul de sport „Moise Nicoară”

  de Dan Lazăr | 27 aprilie 2022, 8:20 AM | Știri Arad | Strada

  0

  Lucrările de modernizare a terenului de sport al Colegiului Național „Moise Nicoară” au început în cursul zilei de marți, tinerii care au dorit să bată mingea pe „Slavici” în această vară urmând să revină în această locație, probabil, în 2023, durata de execuție fiind de 6 luni (13 octombrie 2022 conform anunțului amplasat la baza sportivă). Of-ul lor este că aceste lucrări nu au fost programate în sezonul toamnă – iarnă – primăvară, ci s-au preferat lunile în care terenurile sunt un magnet pentru arădenii de toate felurile care își doresc să joace baschet…

  Investiția în valoare de 3.836.579 de lei are în vedere reabilitare și amenajarea terenurilor de sport și a pistelor de alergare. Pe întreaga suprafață de teren de peste 7000 mp se vor amenaja două terenuri de baschet și alte două terenuri de handbal, unde se vor marca tot pe atâtea terenuri de volei, toate cu o suprafață de tartan 2S de grosime 16mm.

  Pista de viteză va avea 4 benzi, 3 dintre ele se suprapun cu pistă de alergare, iar o bandă rămâne independentă. Nu în ultimul rând se are în vedere amenajarea unei piste și a unei gropi cu nisip, în suprafață de 25 mp, pentru săritura în lungime. Suprafața pistei este realizată din tartan. De asemenea, vor fi amplasate și mese de ping-pong.

  Adiacent suprafețelor destinate activităților sportive s-au prevăzut spații de siguranță. De asemenea, proiectul municipalității are în vedere amenajarea unui acces auto ocazional pentru intervenții.

  Spațiul verde, de aproape 300 mp, va fi refăcut, iar în locul plopilor tăiați se vor planta arbori tineri. Se vor amplasa 19 bănci, 6 coșuri de gunoi, 6 pubele colectoare, un rastel pentru biciclete, un panou informativ, o cișmea și o toaletă publică.

  Terenul de sport va fi prevăzut cu un sistem Wi-fi și va fi iluminat ambiental – 18 stâlpi – astfel încât să poată fi folosit și după lăsarea întunericului.

  Interesant este că, conform Primăriei, printre dotările terenurilor de sport se găsesc și 30 de mingi de baschet, volei și handbal…

  279012535 3153498164967387 2662021876672442834 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.