vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Situație dezastruoasă la Spitalul Județean: „Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie!”

  de Andreea Daniela B. | 25 octombrie 2021, 6:35 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  De la zi la zi, situația din Spitalul Județean e tot mai dezastruoasă. Medicii se descurcă tot mai greu, numărul pacienților în stare gravă este tot mai mare și reprezentanții spitalului sunt gata în orice moment să accepte orice mână de ajutor. Studenții și câteva zeci de medici de familie s-au oferit să facă voluntariat, însă asta nu le ușurează viața medicilor din linia întâi pentru că aparatura devine din ce în ce mai insuficientă.

  „Zilnic, în medie, 40-50 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 așteaptă eliberarea unui loc pe secțiile COVID-19 în timp ce toate paturile de pe secții sunt ocupate cu pacienți care luptă pentru viață! Majoritatea prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare și necesită suport de oxigen! Medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigațiile, tratamentul și îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte!
  Pe masa din triaj sunt zeci de fișe medicale ale pacienților care așteaptă un loc, se ține în permanență legătura cu secțiile pentru a afla cât mai repede câți pacienți externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgențe sau pe secțiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie!
  Pentru investigațiile radiologice sau imagistice acești pacienți sunt transportați într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei. Pacienții sunt evaluați și de către medici infecționiști, pneumologi și în funcție de gravitate de medici de anestezie și terapie intensivă, apoi așteaptă eliberarea unui loc în secții. Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare în secție COVID-19 și pe câteva zile pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă.
  Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgențe îngrijește, rând pe rând, atât pacienții aflați deja sub tratament cât și pe cei tocmai sosiți în urgențe. Colegii noștri din urgențe sunt mereu pe baricade – rămân peste program pentru a da o mână de ajutor chiar dacă a doua zi se întorc din nou pe ”front”! În sprijinul lor au venit studenți de la medicină iar de câteva zile, după-amiaza vine și câte un medic de familie, după programul din cabinetul de medicină de familie. Avem o echipă unită și îndreptată spre nevoile pacientului, o echipă care de o lună de zile depune eforturi susținute în încercarea de a salva fiecare viață care trece pragul acestui spital!”, a fost mesajul postat de reprezentanții SCJU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.