joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Situația programărilor la vaccin din județul Arad: Câte locuri mai sunt libere în centrele de vaccinare și unde?

  de Andreea Daniela B. | 27 februarie 2021, 1:42 PM | Știri Arad

  2

  În județul Arad avem până acum zece centre de vaccinare în care arădenii pot merge pentru vaccinul anti-Covid-19. Acestea pot fi găsite în următoarele locații: Nădlac, Pecica, Lipova, Sebiș, Ineu, Chișineu-Criș, Grădiște, iar în municipiu în Aradul Nou, Cinema Arta și Sala de Sport de pe Calea „Aurel Vlaicu”. Din fericire, în unele locuri arădenii s-au arătat receptivi și s-au programat în număr atât de mare încât nu se mai pot face alte programări în viitorul apropiat doar dacă cineva renunță la loc. Pe de altă parte, avem și centre care se arată fi „verzi” pe hartă, asta însemnând că sunt libere mai mult de 500 de locuri.

  Așadar, începem cu orașul Nădlac unde mai sunt disponibile nu mai puțin de 881 de locuri. La Pecica nu mai este disponibil niciun loc, situație care se menține neschimbată încă de la începutul lunii. Lipova are o situație asemănătoare, zero locuri disponibile, deci locuitorii din Lipova vor fi nevoiți, în caz că doresc să se vaccineze, să încerce să se programeze în alte locuri. Continuăm cu Centrele de Vaccinare din Sebiș, Chișineu-Criș și Grădiște și realizăm că nici aici nu mai sunt locuri libere.

  Astfel, ne mai rămân patru centre. Ineul se găsește pe hartă ca fiind „galben” pentru că mai sunt disponibile mai puțin de 500 de locuri. Mai exact, aici găsim libere în prezent 213 locuri pe care pot fi programați atât cei din Ineu, cât și alte persoane, fie ele din Arad sau din altă parte a județului.

  Ultimele trei centre sunt cele din Aradul Nou, Cinema Arta și Sala de Sport de pe Calea „Aurel Vlaicu”. Toate sunt „verzi” și avem 857 de locuri libere la Centrul de zi pentru vârstnici din Aradul Nou, 641 de locuri libere la Cinema Arta și 1678 la Sala de Sport.

  Până în prezent s-au vaccinat aproape 14.000 de arădeni și zilnic se mai adaugă câteva sute de persoane. Din cauza unui număr relativ redus de doze care ajung în țară la noi, în Arad se mai pot programa, pentru moment, un număr de aproximativ 4.300 de persoane. Desigur, aceste date se pot schimba de la o oră la alta pentru că lumea continuă să se programeze. De asemenea, numărul locurilor disponibile se poate schimba de fiecare dată când în țară intră doze noi de vaccin.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La Nadlac s-a deschis recent centrul de vaccinare, dar numai pentru cei pana la 55 de ani (Astra Zeneca).
   Nu stiu daca a venit cineva, in schimb cei peste 65 de ani, care nu prea pot sa mearga in alte localitati, si ar
   vrea sa se vaccineze, nu au aceasta posibilitate. Nimeni nu stie cand li se va oferi si acestora aceasta sansa!
   Asa ca degeaba „exaltam” ca avem centru!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.