marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În centrele de vaccinare din Arad nu bate vântul, dar adie. Serul de la Johnson&Johnson, singurul care are cu adevărat „trecere”

  de Andreea Daniela B. | 27 octombrie 2021, 2:02 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Tot mai multe persoane se imunizează, la nivel național, în ultimele zile. Record după record, românii ori au înțeles cât de importantă este vaccinarea, ori o fac doar pentru că se simt obligați din cauza lucrurilor care le-au fost luate. Multe centre comerciale nu mai acceptă cumpărătorii nevaccinați, instituțiile publice au început să ceară certificatul verde, restaurantele și-au schimbat și ele clientela iar românii, implicit arădenii, se simt „legați de mâini”.

  Astfel, numărul arădenilor vaccinați crește de la o zi la alta. Desigur, nu într-un ritm extrem de alert, însă se fac pași mici spre normalitate și asta se vede. De exemplu, în prima zi a săptămânii – care a coincis cu intrarea în vigoare a noilor restricții – a fost înregistrat chiar un record local: 2.836 de persoane din întregul județ au mers la vaccinat.

  Astăzi, am fost pe la mai multe centre de vaccinare din municipiu, ca să vedem dacă arădenii mai stau la cozi în speranța unei imunizări cât mai rapide sau dacă ele sunt din nou pustii.

  Pentru început am fost la centrul de vaccinare din Grădiște. Ei bine, văzând câte persoane stau la coadă, putem spune că acesta are mare succes. Aici se administrează serul de la Johnson&Johnson, singurul care îți oferă ocazia să te vaccinezi o singură dată. Aici, aproximativ 20 de persoane se aflau azi, la ora amiezii, la coadă. Aceștia așteptau afară pentru că numărul maxim de persoane care au voie în incinta centrului a fost atins.

  În continuare am fost la centrul de vaccinare din Gai, de la Cinema Solidaritatea. Aici nu a fost coadă la ușă, cu toate că te poți vaccina și fără să te programezi. Totuși, în momentul în care am ajuns, două persoane așteptau să treacă cele 15 minute de după vaccin, iar alte două au intrat în centrul de vaccinare la scurt timp.

  Următoarea destinație a fost Bujacul, acolo unde centrul de vaccinare se găsește în sala de sport de pe strada Predeal. Adevărul este că nici aici nu a stat lumea la coadă, însă cel puțin trei persoane au intrat sau au ieșit din centrul de vaccinare în minutele pe care le-am petrecut pe aproape.

  Așadar, dacă ne-am luat după cele văzute, putem trage câteva concluzii. Arădenii preferă o singură administrare, cea cu serul Johnson&Johnson, mulți refuză în continuare vaccinarea, ori ora la care am mers prin centrele de vaccinare nu a fost una potrivită. Totuși, ultima concluzie nu este una pe care o putem susține pentru că parcul din apropierea centrului de vaccinare din Bujac era plin, nu neapărat de copii, ci de adulți.

  Încă un centru de vaccinare va administra Johnson&Johnson

  Începând de joi, 28 octombrie 2021, vaccinul Johnson&Johnson va fi administrat și în centrul amenajat în incinta Sălii de Sport CSS (str. Predeal nr.8A), unde în prezent imunizarea se face doar cu Pfizer. Astfel la nivelul municipiului Arad, serul administrat în doză unică va fi disponibil în 2 centre de vaccinare – Cinema Grădiște (str. Petru Rareș nr.25) și Sala Sport CSS (str. Predeal nr.8A) – iar în weekend la centrul deschis temporar în Piața Obor.
  În plus, la maratonul vaccinării organizat la sfârșitul acestei săptămâni se vor administra serurile Johnson&Johnson și Pfizer.

  Am remarcat un interes crescut pentru serul în doză unică, fapt reflectat în activitatea crescută la singurul centru de vaccinare din municipiu care administra acest ser, respectiv centrul din Grădiște. Prin urmare, pentru a degreva situația de acolo și pentru a face serul mult mai accesibil, am luat decizia ca acesta să fie distribuit și altor centre din municipiu.”, a explicat viceprimarul Lazăr Faur.

  Maratonul vaccinării, 29-31 octombrie

  Reamintim că Primăria Municipiului Arad, în parteneriat cu DSP Arad, Instituția Prefectului Județului Arad, Facultatea de Medicină UVVG Arad, Crucea Roșie Arad, HoReCa Arad, ULAL Arad organizează, în perioada 29 – 31 octombrie 2021, Maratonul Vaccinării. Timp de 3 zile, holul Palatului Administrativ va fi transformat într-un centru temporar de vaccinare, destinat imunizării fără planificare prealabilă, pe bază de buletin sau carte de identitate, cu efectuarea triajului, respectarea fluxurilor, asigurarea zonei pentru cele 15 minute de supraveghere post vaccinare. Imunizarea persoanelor din această acțiune va fi făcută pe baza serului Pfizer.

  Maratonul Vaccinării va începe vineri, 29 octombrie, la ora 15:00 și se va încheia duminică, 31 octombrie, la ora 20:00. Atât sâmbătă cât și duminică imunizările se vor face în intervalul orar 8.00 – 20.00.

  Citește și Program de 12 ore la toate centrele de vaccinare din municipiu

  tabel vaccin

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.