Situația din centrele de carantină se îmbunătățește. O spun și oamenii, o spun și autoritățile

  de Andrei Fuliaș | 12 martie 2020, 6:43 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Situația din centrele de carantină se îmbunătățește. Dacă ieri și alaltăieri, cetățenii care au fost nevoiți să ajungă în centrele de carantină erau nemulțumiți de condițiile găsite în respectivele centre, dar și de modul de operare al autorităților, astăzi situația pare ceva mai bună. Sau cel puțin asta susțin atât oamenii ajunși în acele centre, cât și autoritățile.

  În acest sens, am fost contactați din nou de persoana cu care am discutat ieri despre situația dintr-unul din acele centre și care ne-a povestit prin ce a trecut încă de la intrarea în țară și până la ajungerea în carantină, respectiv orele petrecute acolo, care ne-a explicat că, încă de seara trecută, autoritățile și-au îmbunătățit modul de operare și că măcar lasă impresia că încearcă să îi facă să se simtă ca acasă, oferindu-le tot ce se poate din ceea ce au nevoie.

  Pe de altă parte, articolul publicat ieri de Special Arad nu a trecut nevăzut și de către autoritățile responsabile. Iar în cursul acestei zile, am fost contactați de reprezentanții Instituției Prefectului Județului Arad, instituție care coordonează toate forțele mobilizate, dând asigurări că toată lumea implicată încearcă să facă tot ce e posibil pentru o situație cât mai bună în aceste centre. Nu știm dacă articolul de ieri a avut neapărat vreun efect, sau dacă pur și simplu avalanșa de probleme i-a copleșit la un moment dat, durând puțin mai mult până și-au intrat „în mână”, însă ne bucură faptul că situația acelor oameni ajunși în centrele de carantină începe să fie una mai bună, iar condițiile de asemenea.

  „Ne pare rău dacă unii dintre cetățenii aflați în carantină în centrele din județul Arad au avut în vreun fel sau altul de suferit de pe urma acestor proceduri sau dacă consideră că aceste condiții pe care le putem oferi nu sunt pe măsura așteptărilor lor. Ce putem noi să facem, este să îi asigurăm pe aceștia că vom face tot ce ne stă în putință să le îndeplinim toate doleanțele și să le facem șederea în carantină cât mai ușoară. Vrem să le oferim tot ce au nevoie și facem tot ce depinde de noi în acest sens. Iar în aceste cazuri vorbim despre absolut toate forțele implicate în acest proces, de la Instituția Prefectului, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, medici, polițiști, polițiști locali și așa mai departe. În ceea ce privește situația de ieri, în care cetățenii ajunși într-unul din aceste centre au fost nevoiți să aștepte mai multe ore până când au fost cazați, această situație a fost cauzată de operațiunea de dezinfecție și curățenie a camerelor care ulterior au fost preluate”, transmite Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Județului Arad.


  Citește și: EXCLUSIV – Mărturiile unui arădean venit din Italia și băgat în centrul de carantină. Cum sunt tratați oamenii de către autorități, în ce condiții, dar și de ce s-au întors acasă | Imagini exclusive

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.