Sistemul de Gospodărire a Apelor ne îndeamnă să păstrăm mediul curat. „Schimbă ceva, acum, odată cu venirea primăverii!”

  de Special Arad | 9 martie 2017, 1:11 PM | Eco | Știri Arad

  3

  Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad intenționează, încă o dată, să ne determine să dăm o șansă naturii „la viață”.

  „Nu de puține ori am încercat, prin diferite activițăți și acțiuni, să sensibilizăm oamenii cu privire la modul în care tratează natura, cu privire la importanța mediului înconjurător și nu în ultimul rând cu privire la pericolul rezultat ca urmare a indiferenței populației raportate la sursa noastră principală de viață, APA. Acum, când primăvara a venit din nou «pe strada noastră» și natura începe, încet, să ne ofere un peisaj atât de frumos, noi, cei care suntem parte din ea, trebuie să fim buni, trebuie să ne implicăm mai mult: având grijă de ea, protejând-o și ajutând-o să nu cunoască eșecul”, se arată în comunicatul trimis redacției Special Arad.

  Sistemul de Gospodărire a Apelor intenționează să sublinieze faptul că „Tu eşti una din forţele naturii” și, totodată, să ne atenționeze că noi toți suntem obligați, cel puțin moral, să avem grijă de mediul înconjurător.

  „În sprijinul celor susținute, intenționăm să demarăm campania «Fii Ecologic», în colaborare cu Primăriile localităților din județul Arad, campanie ce va avea ca principal interes informarea populației cu privire la pericolul poluării rezultate din depozitarea necontrolată a deșeurilor”, se mai arată în comunicatul campaniei.

  ORDONANŢA nr. 21 din 30 ianuarie 2002 (*actualizată*)

  Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale ale sectoarelor acestuia, precum şi primării au obligaţia să asigure, în condiţiile legii:

  c) prevenirea poluarii accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apa, prin depozitarea necontrolata a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni;

  k) curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluarii apelor

  Obligaţiile cetăţenilor
  ART. 10
  k) curăţarea şi întreţinerea şanţurilor, rigolelor şi podetelor aferente  proprietăţii.

  LEGEA APELOR Nr. 107 din 25 septembrie 1996

  Art. 87

  Constituie contraventii în domeniul apelor urmatoarele fapte, daca nu sunt savârsite în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

  -neasigurarea de catre autoritatile administratiei publice locale a curatarii cursurilor de apa, a baltilor si a malurilor acestora de pe raza localitatilor, precum si neluarea masurilor operative privind verificarea starii de salubritate a cursurilor de apa;

  -depozitarea în alibi sau pe malurile cursurilor de apă, ale canalelor, lacurilor, bălților și pe faleza mării, pe baraje și diguri sau în zonele de protecție a acestora a materialelor de orice fel.

  Art. 88

  Contraventiile prevazute la art. 87, savârsite de persoanele fizice si juridice, se sanctioneaza dupa cum urmeaza:

  a)cu amenda de la 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. daca tot dau sfaturi si fac campanii, aceste autoritati sa se sesizeze si atunci cand la case se fac gratare pe carbuni de afuma cartierul si nu poti deschide un geam, sa se sesizeze si atunci cand se da foc la frunze si mizerii in curte de nu poti deschide un geam, sau acolo se considera ca “e in curtea lui, ce sa ii fac” sau “lasa domle acuma ca nu mori pana manca si el un mic” ?? si se mai vrea ca Aradul sa fie nu stiu ce cu verde si ecologic??? p.s. pe langa astea, putoarea venita de pe la fabricile din zona industriala de iar, ce sa vezi, nu poti deschide un geam…

   0 voturi
   +1
   -1
   • “Nu de puține ori am încercat, prin diferite activițăți și acțiuni, să sensibilizăm oamenii cu privire la modul în care tratează natura, cu privire la importanța mediului înconjurător” citat din articol. E adevarat ca actiunea in sine se refera la altceva dar trebuie pornit de la sursa daca tot fac astfel de actiuni! se dau foc la frunze si alte mizerii la case in oras, case aflate printre blocuri…iar raspunsul e “nu am alta solutie”, ceea ce e ridicol in 2017. Poluarea in orasul asta a ajuns la un nivel grav dar am vazut nu stiu ce statistici ca Aradul e “bun” si “excelent” ?!?

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.