duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Singurul loc din România unde se pregătesc câinii salvatori în caz de cutremur

  de - | 19 februarie 2023, 9:45 AM | Naţional

  0

  (foto: IGSU / Facebook)

  Toţi câinii Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv câinii eroi trimişi să salveze victimele prinse sub dărâmături în urma unor cutremure, sunt antrenaţi într-una dintre cele mai mari şcoli de profil din Europa, situată în Pădurea Dumbrava Sibiului.

  Aici se află Centrul Chinologic, singurul de acest fel din România.

  „Centrul Chinologic Sibiu este o unitate specializată în formarea echipelor canine şi care este în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România. Ca şi unitate specializată în acest domeniu, pregătim şi formăm echipe canine atât pentru Poliţia Română, cât şi pentru Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, pentru Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, dar şi pentru alte instituţii din sistemul naţional de apărare şi siguranţă naţională, la solicitarea acestora. (În restul Europei – n.r.) sunt şcoli de dimensiuni mai mici şi mai specializate pe fiecare armă, fiecare profil de activitate. Noi pregătim pentru întreg sistemul naţional. (…) Avem Agenţia Frontex care generează la nivel european proceduri de folosirea câinilor pentru frontierele externe. Iar nivelul pe care îl pregătim noi este un nivel bun pentru misiunile la care suntem încredinţaţi ca să participăm şi să rezolvăm aceste cazuri”, explică Daniel Căpriţă, şeful Catedrei de dresaj şi pregătire tactică din cadrul Centrului Chinologic Sibiu.

  Potrivit acestuia, două dintre echipele de salvare trimise de România, în Turcia, după cutremur, au fost antrenate la Sibiu.

  Câinii pregătiţi la Sibiu în salvarea de victime după cutremure sunt din rasele Ciobănesc german, Ciobănesc belgian şi Rottweiler. Un curs durează patru luni.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.