miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Povestea emoționantă al lui Max! El și-a protejat noul prieten, un biciclist care a suferit un accident, cu propriul trup

  de - | 19 iulie 2018, 7:45 PM | Naţional

  2

  Câinele care a salvat, la începutul săptămânii, un bărbat în vârstă de 40 de ani, după ce s-a accidentat cu bicicleta, a fost adoptat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionuţ Mihai Popovici.

  „Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost impresionat şi m-am hotărât să-l adopt, pentru a avea şi el o familie. Iniţial nu am ştiut că e un câine vagabond. Când am aflat, însă, am vrut să-i ofer o casă, un prieten şi să simtă căldura sufletească. De acum, pe căţel îl cheamă Max”, a declarat Popovici.

  Bărbatul accidentat căzuse, luni seara, cu bicicleta, în zona Platoului Semenic. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei şi se afla într-o stare uşoară de hipotermie.

  Căţelul a fost îngerul păzitor al bărbatului de 40 de ani din Reşiţa. Au făcut cunoştinţă pe marginea drumului, iar omul nici nu ştia ce prieten devotat a câştigat.

  Marin Ion, biciclistul rănit: Am mâncat și eu și el napolitane, ce aveam la mine și a mers după mine. Și tot cuțu cuțu, haide, haide și am ajuns sus pe Semenic. Acolo am făcut poze, ne-am jucat, ne-a prins noaptea. Am început să coborâm în jos spre Reșița. Am prins o groapă, n-am văzut-o și m-a aruncat în cap și am rămas acolo. Și atunci el a rămas acolo lângă mine.

  Căţelul a rămas lângă amicul său aflat la necaz până au ajuns jandarmii montani. Medicii spun că l-a scăpat de şoc hipotermic: l-a încălzit cu corpul lui un sfert de oră. Şi nici când au apărut salvatorii nu prea i-a venit să se desprindă de prietenul lui.

  Marin Ion, biciclistul rănit: Câinele tot lângă mine, de-abia l-a îndepărtat jandarmul să pună pătura pe mine, a venit și ambulanța după vreo 15 minute după ce au ajuns jandarmii. Tot așa, m-au urcat cu greu pe targă și m-au pus în salvare, câinele, după mine să ajungă acolo.

  A urmat apoi o despărţire grea. Până şi jandarmii, cu sufletul călit de multe intervenţii dure, s-au emoţionat.

  Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin: Persoana a fost urcată în salvare, moment în care câinele a sărit şi el în salvare fiind dat jos cu greu. La plecarea ambulanţei, câinele a început să alerge după ambulanţă până când i-a pierdut urma. A fost un moment emoţionant…

  Drumurile celor doi s-au depărţit însă. Biciclistul este internat la spital cu şoldul dizlocat şi clavicula ruptă, iar câinele salvator a fost adoptat.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Il fellicit pe dl. Ionut Mihai Popovici, e un om si jumatate. Sunt putini cei care sunt in stare sa-i iubeasca si pe altii, nu doar pe ei insisi, mai ales un biet sufletel nevinovat si neputincios, dar atat de iubitor si dornic sa apartina unei familii, pe care iata, o are, datorita domnului , Omului Popovici. Nu va cunosc domnule, dar acum va stiu sufletul, pentru care va iubesc si va doresc sa aveti viata lunga, binecuvantata,sanatate si bucurii de la cei dragi!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.