duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Simpozionul „Expectative” a ajuns la ediția cu numărul 24 la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” din Arad

  de Special Arad | 25 mai 2024, 9:05 AM | Educaţie

  0

  În  data de 17 mai 2024, s-a desfășurat la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” din Arad  cea de-a XXIV-a ediţie a  Concursului – Simpozion naţional de specialitate ,,Expectative”, cu tema „Identitatea europeană și tradițiile românești”.

  Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Universitatea „ Aurel Vlaicu”- Facultatea de Inginerie, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad și a reunit participanți de la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad,  Colegiul Tehnic  „Apulum” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Brașov, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul I. C. Brătianu Timișoara, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni , Liceul Tehnologic  „Valeriu Braniște” Lugoj, Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță” Baia Mare, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” București, Liceul UCECOM „Spiru Haret” Arad, Liceul UCECOM „Spiru Haret” Timișoara.

  În acest an, la acest eveniment au participat cadre didactice și elevi de la Szegedi SZC Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Szeged-Ungaria și de la ŠKOLA ZA DIZAJN TEKSTILA I KOŽE, Novi Pazar-Serbia.

  Concursul și-a propus ca de fiecare dată,  promovarea domeniilor de pregătire ale școlii (design, estetică și servicii), stimularea competiției, creativității, schimbul de idei şi  bune practici în rândul elevilor şi cadrelor didactice, valorificarea și multiplicarea experienței din proiectele europene, contactul cu potențiali angajatori și facilitarea inserției pe piața muncii a viitorilor absolvenți,  precum şi dezvoltarea de noi colaborări şi parteneriate.

  Activitatea din cadrul simpozionului s-a  desfășurat pe 3 secțiuni principale: Comunicări științifice ale cadrelor didactice, Comunicări de specialitate ale elevilor, Workshop (design vestimentar, estetica și igiena corpului omenesc-coafură, frizerie,  manichiură, machiaj).

  A fost o demonstrație de talent, creativitate și spirit inovativ, din partea celor peste 80 de elevi participanți, îndrumați de cadrele didactice, transmite directoarea, prof. Stoica Doina.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.