marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Simplă formalitate! Măririle salariale ale gardienilor publici aprobate, plângerile fostei directoare a Zonei Libere Curtici, respinse

  de Mihai Todoca | 3 noiembrie 2021, 1:22 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Întruniți azi în formula online, membrii CJ-ului au avut de votat, printre altele, respingerea plângerilor formulate de Cristina Bibarț împotriva hotărârii CJA-ului în ceea ce privește numirea unor membri în Consiliul de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad și aprobarea formei și clauzelor contractului de mandat pentru membrii Consiliului de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici-Arad.

  Totodată, Cristina Bibarț a formulat o plângere împotriva unei hotărâri aparținând CA-ului Zonei Libere Curtici în care se numea fostul chestor, pe Ioan Dascălu, în funcția provizorie de director general al respectivei instituții.

  Supuse la vot, cele două puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate, doar consilierii USR, PMP și PSD abținându-se de la vot.

  În aceeași ședință, punctul de pe ordinea de zi care acorda o mărire salarială gardienilor publici din Arad a trecut în unanimitate, aceștia beneficiind de o majorare de aproape 3 lei (21,51 lei/oră/agent de securitate la 24,27 lei/oră/agent de securitate). Mărirea este „motivată de prevederile art. 1 din H.G. nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Salariul de încadrare luat în considerare în calculul acestui tarif este de 2.550 de lei şi se acordă pentru un program complet de lucru de 167,33 ore în medie pe lună în anul 2022”.

  Revenind la subiectul care a pus pe jar în ultimele luni diferite personaje „grele” din viața politică arădeană, din ceea ce cunoaștem saga „Cristina Bibarț-CJA-Iustin Cionca- Zona Liberă Curtici” este departe de a-și fi întâlnit sfârșitul, întrucât pe rol se află două procese deschise în instanță. Despre deznodământul lor însă, vom reveni în paginile viitoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. O adevărată Divă această fostă Directoare dna Bibarț … ține prima pagină a ziarelor cu procesele ei patetice . Măcăr din știrile de senzație să iși aducă aminte lumea de ea, că de faptele bune și realizările ei din timpul mandatului de Director nu cred că sunt prea multe de spus .

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.