sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Prânzul „cuțitelor” lungi la Universitatea Vasile Goldiș. În urma votului, „fata lui tata” și-a păstrat „zestrea”

  de Alin Olteanu | 9 ianuarie 2019, 10:04 AM | Știri Arad

  4

  Moștenitoarea lui Aurel Ardelean, Coralia Cotoraci, a convocat astăzi la ora prânzului, în Sala Cicio Pop, o ședință comună a Consiliului de Administrație al Universității Vasile Goldiș (CA) și al Consiliul Director (CD) al fundației universitare cu același nume.

  Din informațiile pe care le deținem, doamna Cotoraci, fiica fostului rector Ardelean, dorește să se impună – prin orice mijloace-  ca președinte al  CA și CD, pentru a fi cu adevărat moștenitoare a Imperiului Ardelean, un imperiu despre care trebuie să spunem că nu stă pe „roze”, datoriile unității de învățământ, către stat, fiind imense. Surse demne de încredere ne dau ca sigură varianta în care doamna Cotoraci o să le expună membrilor CA și CD următoarea situație: deși ea nu este membru al Fundației universitare Vasile Goldiș, ar fi primit din partea tatălui, pe patul de spital, în prezența unui notar, un mandat de reprezentare în CA, care să intre în vigoare după decesul acestuia (!). Situația este discutabilă, însă nu asupra legalității sau valabilității acestui act vrem noi să ne oprim aici.

  Suntem aproape convinși că urmează o ședință cu scântei în Sala Cicio Pop a UVVG, în care există toate șansele să apară surprize. Sursele noastre susțin că membri importanți ai Fundației Goldiș, cum ar fi Ioan Cuzman sau fostul judecător Tripa nu doresc să candideze, însă nu ar fi exclus ca alții să-și dorească să pună stop „Dinastiei Ardelean”. Unele voci susțin că fostul prefect al Aradului, Teodor Mara, ar putea candida împotriva doamnei Cotoraci, însă informația nu ne-a fost confirmată.

  Ideea e că oricine va prelua în acest moment conducerea Universității Vasile Goldiș va avea mari probleme, datorită chestiunilor financiare, și atunci s-ar putea ca nimeni să nu se înghesuie pentru a fi făcut, ulterior, responsabil cu eșecul.

   

  Notă: Consiliul director al fundației (Vasile Goldiș) este organul de conducere și de administrare al acesteia. Consiliul Director se compune din cel puțin trei membri desemnați de fondator sau, după caz, de fondatori, la momentul constituirii fundației. Fundația este „stăpână” asupra clădirilor de milioane de euro din Arad.

  Notă 2: Normal, ședința comună ar trebui să debuteze cu prezentarea situației financiare a Universității, însă probabil că acest lucru se va evita sub perdeaua numirii unui președinte, pentru că altfel nu poate fi semnat niciun act. Ei bine, tocmai aici e „găselnița”, că Raportul Cenzorului nu se semnează de către președinte. Oricum, până situația financiară nu este cunoscută, ne vine greu să credem că un om cu scaun la cap poate să aibă determinarea să candideze împotriva doameni Cotoraci. Cea despre care se spune că va „termina” întreaga moștenire.

  UPDATE

  În urmă cu câteva momente ne-a parvenit informația că, în urma votului, doamna Coralia Cotoraci a fost aleasă ca președinte al CA al Universității Vasile Goldiș, urmându-i tatălui ei, precum și președinte al Comitetului Director al Fundației universitare Goldiș. Așadar, urmează să fie un alt rector al UVVG, doamna Cotoraci fiind în incompatibilitate să își exercite ambele funcții. Așa cum ne exprimam opinia în prima parte a articolului, nimeni nu a dorit să candideze pentru funcțiile obținute acum de doamna Cotoraci.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.