Simona Stan, consilier județean PNL: „Sărbătoarea Plăcintelor păstrează gustul și tradițiile satului arădean”

  de - | 9 septembrie 2021, 6:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  Eveniment reușit la Căsoaia, unde arădenii s-au întrecut în prepararea plăcintei întinse, cu o lungă și frumoasă tradiție în județul nostru. Cu sprijinul Consiliului Județean, al Centrului Cultural Județean și al primăriilor din județ, tabăra de la Căsoaia s-a transformat într-un spectacol de tradiții și gusturi care ne amintesc de copilăria la țară.

  Preparate cu brânză de vacă sau de oaie, cu varză, cu măr, cu dovleac sau vișine, plăcintele întinse sunt o obișnuință pentru zilele de sărbătoare sau sfârșitul de săptămână în satele arădene. Simona Stan, consilier județean PNL, spune că aceste tradiții trebuie păstrate. 

  „Ideea Sărbătorii Plăcintelor este să păstrăm tradițiile noastre. Ne dorim ca arădenii care nu mai au părinți sau bunici la țară să nu uite gustul plăcintei întinse. Mă bucur că atât de mulți arădeni, alături de administrațiile locale, dau suflet acestui eveniment care se impune în calendarul cultural al județului nostru. A fost și un prilej să revedem porturi populare din Arad, să asistăm la spectacole oferite de ansambluri populare. Trebuie să ne păstrăm obiceiurile, să ne promovăm produsele și să știm să ne bucurăm împreună la aceste evenimente ale comunității arădene”, a spus Simona Stan, consilier județean PNL.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.