Update Simona Stan, candidat la Senat din partea PNL și acuzată de sustragere ilegală de fonduri, este contrazisă de fostul soț și partener de afaceri

  de Andrei Fuliaș | 10 noiembrie 2016, 2:29 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  10

  Titlu inițial: Un candidat liberal pentru Parlament – dat în judecată de fostul partener conjugal și de afaceri pentru sustragere ilegală de fonduri

  Toată lumea știe că, de cele mai multe ori, miza politică nu stă în a face lucruri pentru comunitate, ci de obicei se duce pentru funcții, iar mai apoi „firul” îi duce la bani. Sunt foarte puțini cei care chiar își doresc să facă ceva pentru comunitatea din care fac parte, iar aceia, de cele mai multe ori, sunt dați la o parte pentru că nu trag la aceeași „căruță”. Ceva de genul vameșilor care, intrați în sistem, nu luau șpagă și care ajungeau într-un final, datorită marginalizării la care erau „supuși”, să servească” și ei la „grămadă”.

  În aceeași ordine de idei, este cunoscut că atunci când vorbim despre funcții mari, funcții de conducere în cadrul unor instituții mari precum primării, consilii județene sau membri ai Parlamentului, ori reprezentanți în Guvern, la mijloc stau banii. Banii în schimbul funcțiilor. Astfel, afirmația că „locurile eligibile pentru parlamentare se plătesc” a devenit deja un fel de clișeu. Toată lumea știe asta, doar că sunt prea puțini cei care știu care sunt metodele „legale” prin care se fac aceste lucruri și sunt și mai puțini cei care pot dovedi aceste lucruri. Să fim bine înțeleși, nu ne referim la banii însoțiți întotdeauna de chitanțe.

  Începutul

  Avizierele Judecătoriei și Tribunalului Arad sunt „pline” de subiecte de presă. La fel și portalurile celor două instituții. Ca urmare, subiectul de azi, sensibil ce-i drept, este rezultatul unei căutări pe internet, noi încercând să aflăm ce „vrăji” fac în fața judecătorilor candidații la alegerile parlamentare din 2016.

  Astfel, i-am găsit pe Iorgovan Raul – în calitate de reclamant, respectiv Stan Simona Lucia – în calitate de pârât, în urmă cu câteva zile.

  Pentru cei care nu știu, Stan Simona Lucia este consilier județean ales pe listele PNL și, totodată, este candidat al aceluiași partid, pe locul trei, pe lista pentru Senatul României. Aceasta a fost consilier județean și în mandatul 2012-2016, iar timp de trei luni de zile a fost chiar vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. În același timp, Simona Stan este președintele Organizației Județene de Femei a PNL Arad (OFL Arad). Partea „adversă”, reclamantul Raul Iorgovan este nimeni altul decât fostul soț al Simonei Stan, un tip care cel puțin deocamdată nu este implicat politic.

  Concret, Raul Iorgovan a intentat un proces civil împotriva fostei sale soții, dar mariajul lor nu are nicio legătură cu această speță. Astăzi a avut loc primul termen din acest proces, iar noi, găsind „subiectul” în timp util, am fost prezenți la Tribunalul Arad să vedem exact despre ce este vorba și pentru a putea purta discuții cu cele două părți. E de la sine înțeles că nu am făcut „deplasarea” până acolo pentru a ne îmbogăți cultura generală cu încă un proces, ci pentru a le arăta cititorilor în ce „minunății” sunt implicați candidații noștri.

  Din păcate (eram curioși!), speța a fost amânată. Din partea reclamantului, în sala 147 a Judecătoriei Arad… prezent reclamantul. Pârâta, Simona Stan – absentă! Ulterior, am stat de vorbă, în fața sălii de judecată, cu Raul Iorgovan. Acesta și fosta soție dețin o firmă de transporturi împreună, firmă în care fiecare are 50% din acțiuni. Iorgovan spune că și-a acționat în instanță fosta soție după ce aceasta ar fi sustras ilegal peste 30.000 de lei din societatea deținută de ambii. Aceste acuzații – spune Raul Iorgovan, care este și administratorul unic al companiei – spune că le dovedește cu înscrisurile contabile deținute.

  14980581_1283945328325081_9174298348960083142_n

  Ulterior, telefonic, am întrebat-o pe Simona Stan care este „partea ei de adevăr”. Ne-a explicat că ea nu știe nimic, despre niciun proces, fiindcă nu ar fi fost citată pentru așa ceva. În același timp, luând de bun ce ne-a spus aceasta, am întrebat-o ce părere are despre acuzațiile pe care i le aduce fostul soț și actual asociat, referitor la sustragerea, în mod ilegal, a unei sume care se învârte în jurul a 30.000 de lei. Simona Stan susține că nu este nimic adevărat, că ea nu poate sustrage bani din firmă, fiindcă fostul soț este singurul administrator al firmei. Totodată, Simona Stan spune că este surprinsă să afle despre acest proces, în condițiile în care, spune ea, în acest moment există o procedură la Registrul Comerțului prin care cei doi ar vrea să închidă firma respectivă.

  Deci, Simona Stan susține că nimic din cele menționate nu este adevărat și că ea n-a știut de niciun proces. Poate n-a știut, dar știe de azi încolo pentru că, iată mai jos, avizierul din Palatul de Justiție:

  15032834_1283945184991762_3641322781667040130_n

  simona-stan

  Explicație foto: Simona Stan – consilier județean și președinte al OFL Arad.

  Aparent fără nicio legătură cu prima parte a acestui articol…

  Sursele noastre din interiorul PNL Arad spun că primii trei candidați aflați pe lista pentru Senat ar fi contribuit la bugetul campaniei electorale cu suma de 30.000 de euro. Redăm primii trei candidați: 1. Ioan Cristina, 2. Ion Șcheau 3. Simona Stan. Toate calculele spun că doar Ioan Cristina are locul asigurat în Senat, iar în ceea ce îl privește pe Ion Șcheau, lucrurile încă se joacă, liberalii fiind nevoiți să facă un procent de peste 49% ca să prindă cel de-al doilea post de senator la redistribuire. Deci, șansele Simonei Stan să intre în Parlament sunt infime, chiar inexistente. În acest caz nu putem să nu ne întrebăm de ce contribuie cu o asemenea sumă la campanie, din moment ce n-are șanse să ajungă senator? Aceleași surse liberale spun că de fapt Simona Stan nu a contribuit cu suma respectivă pentru un loc în Senat, acesta fiind doar pretextul, ci pentru că a (re)pus ochii pe scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Reamintim că minim un post de vicepreședinte va rămâne liber după alegerile parlamentare. Cel ocupat în prezent de Claudia Boghicevici, fiindcă aceasta se află pe locul 3 la Camera Deputaților și cu siguranță va pleca din nou în Parlament. Este posibil totuși ca, dacă liberalii trec de borna de 49%, să prindă și al patrulea deputat, adică Sergiu Bîlcea, cel care ocupă celălalt post de vicepreședinte al CJ Arad.

  Deci, este bătaie mare pe aceste posturi, iar sumele foarte mari care se vehiculează în interiorul PNL Arad sunt de-a dreptul grăitoare.

  Rămâne de văzut cine va intra în Parlament, cine va ajunge vicepreședinte la Consiliul Județean, dar și cum se va termina disputa în instanță dintre foștii soți Simona Stan și Raul Iorgovan. Noi nu ne-am făcut decât datoria față de cititori, adică să le arătăm cine sunt cei care candidează. Așadar, urmează și alții.

  14938397_1283945294991751_1123219598783578293_n 15037134_1283945234991757_3806960282670608042_n

  UPDATE – Simona Stan, candidat la Senat din partea PNL și acuzată de sustragere ilegală de fonduri, este contrazisă de fostul soț și partener de afaceri

  La câteva ore după publicarea materialului prezentat mai sus, am fost contactați de către Raul Iorgovan, care a citit la rândul său materialul și care a ținut să facă noi precizări referitoare la reacția fostei sale soții și actual partener de afaceri.

  „Mă surprinde faptul că doamna Stan spune că doar eu pot scoate bani din firmă. Ceea ce nu spune aceasta, sau mai degrabă se face că nu știe, este faptul că ambii asociați avem specimen de semnătură pentru depunere și retragere numerar în bancă. Eu pot să probez, cu acte, suma pe care o pretind în instanță, anume cea de aproximativ 30.000 de lei despre care vorbim. De altfel toate aceste acte sunt deja depuse la dosarul aflat pe masa judecătorilor în această speță. Cât despre vreo procedură la Registrul Comerțului care să ducă la închiderea firmei… nici vorbă, nu există așa ceva. Eu, în calitate de administrator, nu am început niciun fel de procedură de a închide firma, nedepunând niciun fel de act la Registrul Comerțului în acest sens”, ne-a declarat Raul Iorgovan. Acesta mai spune că procesul la care facem referire astăzi nu va fi singurul pe care cei doi îl vor avea și că mai urmează și altele.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu era de ajuns faptul ca te-ai “combinat” cu prietena ei cea mai buna si colega de partid, Chirilov, acum o mai si terfelești ca ți-a furat bani? Tu fara Simona erai un nimeni, nu realizau nimic, ea a avut si are bani pt ca provine dintr-o familie înstărita. Pe cand tu…un veritabil coate-goale…ți-ai găsit pe cine sa împroști cu noroi…tot tu… Esti un adevărat macho, a real man! Asa da! Asa iti tratezi fosta soție pe care ai lăsat-o dupa ce ai râvnit la prietena ei cea mai buna! Adevărat bărbat…ce sa-ți povestesc;)

   --17 voturi
   +1
   -1
  2. eu nu-l cunosc pe acest Raul si mi-e si egal cine e si cu cine umbla.
   Eu o stiu pe madam Stan, o intretinuta.
   Sa nu uitam cand ii organiza TATI chefuri la snack-barul lui de la Podgoria, in speranta ca cineva va vedea bunastarea si o va vrea si pe fiica lui.
   Din pacate, cred eu, acest Raul e singurul care s-a uitat spre ea ( ea e/era o mula, iar de frumosete sa nu mai vorbim, dar nici nu e important), iar daca ei au crezut ca acest “coate-rupte”, sau cum mai e numit o vrea din dragoste, atunci se merita scnadalul.
   E de necrezut ca oameni ca ea ajung in politica, sa ne reprezinte. Imi doresc din suflet ceva bun pentru Aradul meu, pentru orasul meu frumos…frumos candva…..

   +18 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.