Simona Halep a bătut palma pentru un contract cu Adidas

  de Special Arad | 16 aprilie 2014, 11:10 AM | Sport

  1

  Simona Halep (22 de ani, 5 WTA) impresionează şi în 2014. După un 2013 perfect, în care a care a cucerit şase trofee, constănţeanca a reuşit să se menţină în elită şi în acest sezon, câştigând titlul de la Doha. Măcinată de accidentări, eleva belgianului Wim Fisette s-a recuperat rapid, iar în prezent se află în Bucureşti, unde se pregăteşte alături de lotul de FedCup al României, care în weekend va juca împotriva Serbiei pentru accederea în grupa II mondială, scrie ProSport.

  Tenisul mondial implică o luptă şi în terenul sponsorilor. În disputa pentru vizibiltate, companiile de echipament sportiv încearcă să ispitească prin contracte consistente cele mai importante figuri din sportul alb. Oameni ca Edberg, Sampras, Agassi, Federer sau Nadal au rămas fideli giganţilor cu care au bătut palma încă din tinereţe, dar în prezent trecerea de la o firmă la alta nu mai surprinde. La fete, un criteriu de bază îl reprezintă, pe lângă rezultate, aspectul fizic al protagonistei, carisma, naturaleţea şi discursul. Companii precum Adidas, Nike, Lacoste, Fila, Lotto sau Li Ning organizează tot felul de evenimente în care jucătorii pe care îi sponsorizează au rolul de a atrage televiziuni şi implicit o promovare agresivă a mărcii.

  REACŢIA ADIDAS

  Cotată drept una dintre cele mai în vogă fete din circuitul WTA, Simona Halep a devenit un pol de atracţie pentru companiile de echipament sportiv care au încercat să-i obţină semnătura. Câştig de cauză a avut Adidas, care în curând va face anunţul oficial. Compania cu care va semna Halep a avut mereu colaborări cu sportivii români. Raluca Olaru şi Sorana Cîrstea sunt două dintre jucătoarele de tenis care încă au contracte cu firma de echipament sportiv, în timp ce mai mulţi atleţi, printre care Angela Moroşanu (400 m garduri) au relaţii vechi Adidas. ProSport a vorbit azi cu o persoană din cadrul Adidas România, care s-a limitat să spună “No Comment”.

  DE CE A RENUNŢAT SIMONA LA LACOSTE

  Persoane din anturajul jucătoare susţin că discuţiile cu Adidas au demarat încă de anul trecut, iar până la semnarea unui angajament de Top 10 este o chestiune de zile. “Simona a renunţat la Lacoste România întrucât nu-i putea oferi un contract pentru nivelul la care a ajuns acum. Mai mult, nici nu au promovat-o deloc, poate că aşa ar fi vândut un tricou în plus. S-au bazat doar pe faptul că Simona apare în echipament Lacoste şi atât”. Simona va juca pentru prima dată oficial în Adidas la Fed Cup, obligativitatea de a purta echipamentul Lotto, cel cu care FRT are un parteneriat fiind doar la prezentările oficiale ale echipelor şi la intrarea pe teren. Adidas îi va oferi tot echipamentul necesar Simonei, inclusiv pantofii sport.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.