joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Inovație în domeniul încălțămintelor: Adidas lansează pantofii sport biodegradabili (FOTO)

  de - | 19 noiembrie 2016, 12:06 PM | Internaţional

  1

  Adidas lansează un nou model de pantofi sport fabricați dintr-un material care imită foarte bine pânza de păianjen. Materialul este mai ușor decât celelalte materiale sintetice pe care compania le folosea până în prezent, este mult mai rezistent, dar ceea ce contează și mai mult – este 100% biodegradabil.

  Nu este prima dată când cei de la Adidas se gândesc să crească vânzările, dar în același timp să facă și un bine societății. Adidașii Parley Shoes, apăruți tot în gama celor de la Adidas, sunt 95% fabricați din plasticul reciclat din Ocean. Doar 7.000 de modele Parley Shoes au apărut pe piață anul acesta, urmând ca anul viitor să ofere spre vânzare mai multe exemplare.

  Mergând dincolo de ideea de a folosi un material creat de om, care poate ajunge înapoi în pământ, cei de la Adidas vor să crească nivelul de rezistentă al încălțărilor.

  „Ne-am gândit că trebuie să venim cu ceva nou, iar acest ceva, să aibă un puternic impact asupra lumii” a declarat directorul executiv în cadrul coferinței care a avut loc la Parson School of Design din Manhattan.

  Materialul este inspirat dintr-o pânză de păianjen. Firul materialului este creat folosind surse naturale din carbon, care sunt fermentate și transformate într-o pulbere albă. Acest fir a fost deja folosit în medicină și în produsele cosmetice.

  Materialul 100% biodegradabil este și vegan, spre deosebire de alte materiale folosite în confecționarea încălțămintei, spre exemplu, pielea. Atunci când atingi materialul inovativ, este greu să faci diferența între acesta și fibrele sintetice. Modelul este confecționat pentru alergare, te ajută să te deplasezi cu ușurință, iar structura poroasă lasă piciorul să respire mult mai ușor.

  Noul model va fi disponibil în 2017. Pentru moment nu se știe nimic despre prețul acestora, dar poate va avea loc o lansare similară cu cea pe care Adidas a avut-o cu modelul Parley, oferind modelul în ediție limitată, la un preț mare, iar ulterior să ofere spre vânzare un număr mare de exemplare.

  Sursa: Digi24 Sursa foto: TechCrunch

  adidas-biod-1 adidas-biod-2 adidas-biod-3 adidas-biod-4 adidas-biod-5 img_0005 img_0030 img_9944 img_9971 img_9987

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.