vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adidas suspendă în timpul CM orice activitate de marketing cu Suarez, care a mușcat un adversar

  de Special Arad | 26 iunie 2014, 10:16 PM | Sport

  0

  Firma de echipament sportiv Adidas a suspendat orice activitate de marketing în timpul Cupei Mondiale cu atacantul uruguayan Luis Suarez, care a fost sancţionat dur de FIFA pentru că a muşcat un adversarm potrivit Mediafax.

  Gestul atacantului Luis Suarez de a-l muşca pe fundaşul Giorgio Chiellini la meciul Uruguay – Italia de la Cupa Mondială din Brazilia se înscrie într-un lung şir de acte lipsite de fair-play comise de fotbalistul sud-american, din care nu lipsesc insultele rasiste şi simulările.

  „Nu acceptăm comportamentul recent al lui Luis Suarez şi îi reamintim nivelul înalt pe care îl aşteptăm de la jucătorii noştri. Nu avem niciun plan pentru a-l utiliza pe Suarez în vreo activitate de marketing în timpul Cupei Mondiale 2014. adidas susţine pe deplin decizia FIFA”, a anunţat firma germană într-un comunicat.

  portal-chiellini_2953707b

  Firma germană este sponsorul oficial al lui Suarez.

  Responsabilul pentru relaţia cu presa a adidas la Sao Paulo, Mariana Ramos, a declarat că jucătorul „urma să fie prezent la fiecare activitate de promovarea a mărcii în timpul CM, însă, începând de joi, a fost exclus”.

  „Planurile pentru viitor, după Cupa Mondială, vor fi revăzute la finalul competiţiei”, a adăugat Ramos.

  FIFA a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că atacantul uruguayan Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri şi a primit o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal. „Luis Suarez suspendat nouă meciuri oficiale şi cu interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal”, se arată pe site-ul FIFA.

  Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

  Astfel, fotbalistul nu va mai putea evolua la această ediţie a Cupei Mondiale, chiar dacă echipa Uruguayului va ajunge în finală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.