Șimăndan acuzat de tentativă de viol și tâlhărie! Petru Munteanu a fost arestat

  de Special Arad | 22 aprilie 2016, 9:39 AM | Şimand | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Chişineu-Criş, la data de 20.04.2016, arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Petru, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă  de viol şi tâlhărie calificată.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Chişineu-Criş a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului Munteanu Petru pentru 30 de zile.

  Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a rezultat că:

  În data de 18.04.2016, în jurul orelor 2330, în timp ce se deplasa de la serviciu spre locuinţa ei din loc.Şimand persoana vătămată B.G.I. a fost urmărită de către inculpatul Munteanu Petru care, în apropierea locuinţei acesteia, a încercat (prin constrângere şi prin folosirea unui briceag) să întreţină raport sexual cu victima – raport sexual  rămas în fază tentată datorită opoziţiei persoanei vătămate.  Apoi, prin  întrebuinţarea de violenţe şi de ameninţări cu  un briceag, inculpatul i-a sustras persoanei vătămate un telefon mobil.

  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.