duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șimăndan acuzat de tentativă de viol și tâlhărie! Petru Munteanu a fost arestat

  de Special Arad | 22 aprilie 2016, 9:39 AM | Şimand | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Chişineu-Criş, la data de 20.04.2016, arestarea preventivă a inculpatului Munteanu Petru, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă  de viol şi tâlhărie calificată.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Chişineu-Criş a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului Munteanu Petru pentru 30 de zile.

  Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a rezultat că:

  În data de 18.04.2016, în jurul orelor 2330, în timp ce se deplasa de la serviciu spre locuinţa ei din loc.Şimand persoana vătămată B.G.I. a fost urmărită de către inculpatul Munteanu Petru care, în apropierea locuinţei acesteia, a încercat (prin constrângere şi prin folosirea unui briceag) să întreţină raport sexual cu victima – raport sexual  rămas în fază tentată datorită opoziţiei persoanei vătămate.  Apoi, prin  întrebuinţarea de violenţe şi de ameninţări cu  un briceag, inculpatul i-a sustras persoanei vătămate un telefon mobil.

  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

  Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.