Și tu, Purcaru? De la Opoziție la Putere e o cale netedă și… gustoasă

  de Andrei Fuliaș | 6 septembrie 2016, 1:02 PM | Culise | Recomandările editorilor

  2

  La mijlocul săptămânii trecute, aleșii din Consiliul Județean Arad votau un proiect intitulat „Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Unităţii Administrativ-Teritoriale Judeţul Arad/Consiliului Judeţean Arad în organele de conducere ale entităţilor în care Judeţul Arad este acţionar/asociat sau în care Consiliului Judeţean Arad are obligaţia să îşi desemneze reprezentanţi”. Asta-i denumirea pompoasă a proiectului, dar pentru cei care n-au înțeles exact despre ce este vorba, vă spunem noi. Concret, bătaia s-a dat pe AGA-uri (Adunări Generale ale Acționarilor), pentru că de acolo își iau consilierii (să fim bine înțeleși, ai Puterii) banii, indemnizația de consilier județean ajungând, în lunile bune, până la cel mult 6-700 de lei pe lună. Și uite așa, la câteva zile după ce consilierii s-au votat unii pe alții din ce comisii și AGA-uri să facă parte, aflăm și noi de unde și cum își vor rotunji veniturile unii.

  Pentru cei care nu știau, după prima ședință a noului Consiliu Județean era zarvă mare în rândurile opoziției. Iustin Cionca fusese ales președinte de CJ cu 21 de voturi. Ei bine, liberalii nu au decât 16 consilieri dintr-un total de 33, dar știm cu toții că s-au făcut majorități cu cei de la UDMR, care au doi consilieri, dar și cu cei de la PMP, care la rândul lor au tot doi consilieri. Ei bine, suma lor este de 20, iar în dreptul lui Cionca stăteau 21 de voturi. Cum spuneam, era zarvă în rândurile opoziției, iar consilierii au început să arate cu degetul unul spre celălalt, încercând să găsească trădătorul. S-au spus multe atunci, s-a aruncat vina, pe rând, ba pe Mircea Purcaru (ALDE) – despre care se spunea că este destul de apropiat de liberali încă din mandatul lui Țolea, ba pe Florin Tripa (PSD) – pe care unii îl bănuiau că-i nemulțumit și că se reorientează, ba pe Gheorghe Sabău (PSD) – care e pecican de-al lui Cionca și care nu ar fi fost pentru prima oară când ar fi căzut la un târg cu liberalii, (dar despre asta, poate vă povestim cu altă ocazie). Nimeni nu știa sigur cine-i cel de-al 21-lea consilier care l-a votat pe Cionca.

  Și tu, Brutus?…

  După aproape trei luni de la întâmplarea respectivă, constatăm că Mircea Purcaru se regăsește printre cei aleși să facă parte din ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică). Sunt puțini cei care știu că acolo, la ATOP, a fost cea mai mare bătaie pe locuri, fiind unele dintre cele mai bine plătite „fotolii” și, în același timp, fără responsabilități juridice. Ei bine, am putea spune că numirea lui Purcaru în ATOP este mai mult decât surprinzătoare, dat fiind faptul că acolo se regăsesc, cu excepția acestuia, exclusiv oameni din tabăra puterii: Ioan Plaveți, Ovidiu Moșneag și Răzvan Cadar de la PNL, Florin Remețan de la PMP și Tamas Pero de la UDMR.

  Așadar, este sau nu Mircea Purcaru un mic Brutus pentru fostul USL? Vă lăsăm pe dumneavoastră să deduceți, dar urmărim cu atenție și ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu Purcaru, despre care se aude că va fi exclus de Calimente din partid. Să fie oare acesta unul dintre motive? Rămâne de văzut…

  Doar consilierii Puterii iau bani

  Nu doar atunci când vine vorba despre reprezentanții în cadrul ATOP lucrurile stau de această manieră. În urma unei adrese pe care redacția Special Arad a trasmis-o Consiliului Județean și prin care am cerut acestora lista cu AGA-urile și comisiile în urma cărora consilierii sunt remunerați, ni s-a transmis ceea ce noi știam deja. Anume că doar consilierii aflați în barca Puterii vor primi bani pentru prezența lor în aceste organisme… doar ei și Brutus.

  Compania de Apă: Doru Bozga (PNL) și Vasile Ciceac (PNL)

  Aeroportul Arad: Cristian Feieș (PNL) și Garofița Popa (PNL)

  Compania de Transport Public: Simona Stan (PNL)

  CET: Ovidiu Moșneag (PNL)

  Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate: Aurel Ardelean

  Comisia de Orientare Școlară și Profesională: Florin Cătălin Rus (PMP)

  Autoritatea Teritorială de Ordine Publică: Ioan Plaveți (PNL), Ovidiu Moșneag (PNL), Răzvan Cadar (PNL), Florin Remețan (PNL), Tamas Pero (UDMR) și Mircea Purcaru (ALDE).

  Mai jos puteți analiza documentele transmise de către reprezentanții CJ Arad:

  pag 1 pag 2 pag 3 pag 4 pag 5 pag 6 pag 7

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Purcarul asta are pensie grasa de “meletar” parat, salariul gras de director la ANIF,indemnizatia de la ATOP si D-zeu mai stie ce are si ce nu are! Uite unde se duc banii tarii, d-aia nu sunt bani pentru pensionari, pentru salarii si sanatate si multe altele! Oare cand o sa se termine cu magarii astia sugareti din banii publici?!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.