Petru Antal face precizări referitoare la ședința AGA a ADI Deșeuri Arad | (Drept la replică)

  de Andrei Fuliaș | 24 mai 2018, 10:59 AM | Administraţie

  2

  În urma articolului publicat de Special Arad după ședința AGA a ADI Deșeuri Arad, ședință în cadrul căreia primarii prezenți au decis continuarea contractului de salubrizare pentru Zona 1 din județul Arad cu firma RETIM, Petru Antal, primar al orașului Pecica și membru în Consiliul Director al ADI Deșeuri Arad, ne-a transmis un drept la replică.
  În continuare vă redăm replica în cauză:
  „Având în vedere faptul că în articolul intitulat Primarii din Arad, cu excepția a doi dintre ei, au băgat gunoiul sub preș, declarându-se mulțumiți de Retim! Ședința ADI Deșeuri Arad, sfidare pe față și bătaie de joc interminabilă!” au apărut informaţii eronate, dorim să aducem câteva precizări.

  Materialul prezintă, în mod repetat, şedinţa din data de 14 mai drept „Adunarea Generală a Acţionarilor”, în timp ce denumirea corectă este Adunarea Generală a Asociaţilor.

  Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad a luat ființă şi funcţionează conform prevederilor Legii 215/2001, în baza hotărârilor consiliilor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale componente.

  Conform Articolului 13 din Legea 215/2001 „asociaţiile de dezvoltare intercomunitară sunt conduse de un consiliu de administraţie compus din reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale componente, desemnaţi de consiliul local sau de consiliul judeţean, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, precum şi la propunerea consilierilor locali sau judeţeni, după caz”.

  Aceşti membri sunt neremunerați şi reprezintă ADI Deşeuri în relaţia cu operatorul de salubritate.

  Aşadar, ADI Deşeuri Arad nu are nici un acţionar, nefiind o societate pe acţiuni, iar atât eu, cât şi ceilalţi doi colegi din consiliul de administrație avem aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi primari, reprezentanţi ai localităţilor asociate.

  Cu respect,
  Petru Antal
  Primarul Orașului Pecica”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.