miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Și-a decapitat partenera de 24 de ani, apoi a intenționat să se sinucidă în public îmbrăcat în Napoleon! A fost arestat…

  de - | 11 noiembrie 2019, 9:18 AM | Internaţional

  0

  Un renumit istoric rus, specialist în Napoleon şi decorat cu Legiunea de Onorare a Franţei, a fost arestat sâmbătă la Sankt Petersburg, fiind suspectat că şi-a ucis o fostă studentă, scrie presa rusă.

  „Un bărbat de 63 de ani a fost scos sâmbătă dimineaţa din apele râului Moika, în centrul oraşului. În rucsacul său, au fost descoperite două braţe de femeie”, a precizat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat.   O sursă din poliţia locală, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, a afirmat că bărbatul arestat este Oleg Sokolov, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg.

  Presa locală a relatat că Oleg Sokolov, beat, ar fi căzut în apă în timp ce încerca să arunce membrele tinerei femei în râu.

  Anchetatorii au identificat victima, cu numele Anastasia Eşcenko. În vârstă de 24 de ani, ea a fost studenta şi protejata profesorului. Cei doi aveau o relaţie, iar într-o răbufnire de gelozie, Oleg Sokolov şi-a ucis accidental iubita în timp ce se certa cu ea şi apoi a încercat să ascundă crima.

  Potrivit presei ruse, poliţia a descoperit în locuinţa lui Sokolov corpul decapitat al Anastasiei Eşcenko, care a fost studenta lui şi a semnat cu profesorul mai multe lucrări.

  Istoricul ar fi recunoscut că a ucis-o pe tânără, la locuinţa sa, în urmă cu două zile, mai scrie presa rusă.  Potrivit presei locale, acesta ar fi căzut în apele râului unde urma să arunce părţile de cadavru şi a recunoscut că intenţiona să se debaraseze de corpul victimei, după care să se sinucidă în public, îmbrăcat precum Napoleon. Decorat în 2003 cu Legiunea de Onoare în Franţa, Oleg Sokolov a fost consilier la mai multe filme istorice şi a scris mai multe cărţi consacrate lui Napoleon.

  Partenera sa, Anastasia Eşcenko, în vârstă de 24 de ani, era de asemenea pasionată de epoca napoleoniană şi îi plăcea să poarte ţinute de epocă.

  Mai multe detalii pe adevarul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.