marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Shawn Barber, campion mondial la prăjină, a murit la doar 29 de ani!

  de - | 20 ianuarie 2024, 10:43 AM | Sport

  1

  Tragedie în lumea sportului: Shawn Barber, campionul mondial la atletism, a murit la doar 29 de ani. Agentul său a oferit vestea presei internaționale, dar nu a specificat cauza decesului, dezvăluind că decesul a fost urmarea unor complicații medicale.

  Agentul sportivului a mai anunțat că tragedia s-a produs în timp ce Shawn Barber se afla la domiciliul său din Texas, Statele Unite ale Americii.

  În 2015, la Campionatele Mondiale de atletism de la Beijing, sportivul a câștigat titlul după ce a sărit 5,90 de metri înălțime. Tot în același an, a cucerit un nou titlu la Jocurile Panamericane de la Toronto, scrie adevărul.ro.

  Deținător al recordurilor naționale din Canada, atât în aer liber cât și în sală, Shawn Barber este plâns de cei care l-au cunoscut și de fanii săi.

  „Un prieten care nu va fi uitat niciodată. Shawn Barber, săritorul olimpic canadian cu prăjina, a încetat din viață. În prezent, este deținătorul recordului canadian, cu 6,00 m.

  A fost campion mondial în 2015 la săritura cu prăjina. Shawn a fost, de asemenea, finalist olimpic la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio De Janeiro. Ne va fi foarte dor de el”, a fost mesajul pe care l-a postat agentul lui Shawn Barber, Paul Doyle, pe Instagram.

  În 2016, Shawn Barber a fost protagonistul unui caz controversat. După ce a participat la Jocurile Olimpice de vară, Centrul de Soluționare a Litigiilor Sportive din Canada a dezvăluit că Shawn fusese testat pozitiv la cocaină înainte de competiție. În cele din urmă, i-a fost permis să concureze, autoritățile considerând că utilizarea substanței interzise a fost involuntară.

  Barber a explicat că substanța i-ar fi ajuns în organism după ce a întreținut relații intime cu o femeie cu care își dăduse întâlnire pe site-ul de anunțuri Craigslist. Aceasta ar fi consumat cocaină chiar înaintea întâlnirii cu Barber. El a declaraat atunci că scopul anunţului său era să găsească o parteneră pentru o săptămână sau un weekend ca să se elibereze de stres, scrie adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.