duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sfaturi pentru alegerea noptierelor din dormitor

  de Special Arad | 9 decembrie 2022, 12:47 PM | Advertorial

  0

  (foto: emag.ro)

  Dacă vă gândiți să schimbați noptierele din dormitor, aceste idei vă vor ajuta să vă decideți.

  Ele sunt, fără îndoială, tovarășii fideli ai patului tău. Întotdeauna alături de tine, protejându-te în timp ce dormi. Și prezența lor este un clasic în dormitoare, precum și o piesă indispensabilă. Noptierele pot fi folosite pentru a vă odihni telefonul mobil, ceasul deșteptător sau cartea de noptieră. De asemenea, pot fi folosite ca suport de veioză sau pentru a vă depozita cele mai prețioase lucruri. Varietatea mare de modele de noptiere deschide ușa pentru a da dormitorului tău acea notă personală care îl va face inconfundabil. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți noptierele care se potrivesc nevoilor și gusturilor dumneavoastră.

  Importanța măsurării

  Înainte de a vă uita la cataloage și modele sau de a alege o noptieră sau alta, vă recomandăm să faceți măsurători. Uitați-vă la înălțimea patului, inclusiv a saltelei. Este important ca noptiera să fie la aceeași distanță de podea ca și patul, astfel încât să fie accesibilă atunci când ridicați ceea ce aveți pe ea. Dacă alegeți o noptieră mult mai înaltă decât patul, aveți grijă, pentru că vă puteți lovi la cap. Iar dacă este prea jos, vă va fi greu să ajungeți la el în mijlocul nopții. Așa că nu uitați să luați ruleta de măsurat.

  Un efect revoluționar

  De ce să alegeți o opțiune mai clasică și să alegeți noptiere asortate pentru dormitorul dvs.? Poate că sunteți în căutarea unui efect de contrast atunci când intrați în dormitor? Ceea ce cauți sunt două noptiere diferite. Deși aceasta este o alternativă puțin mai riscantă, efectul este modern, contemporan și transgresiv. Optați pentru două piese diferite, de înălțimi, culori, finisaje sau forme diferite, dar care să se combine între ele. Este o opțiune foarte creativă și la modă, care vă va ajuta să creați o atmosferă unică în dormitorul dumneavoastră.

  Cu depozitare sau nu?

  În primul rând, evaluați-vă nevoile. Există multe modele de noptiere care oferă spațiu de depozitare suplimentar pentru lucrurile personale sau pentru lenjeria de corp, de exemplu. Această decizie va depinde de spațiul de depozitare oferit de restul mobilierului din dormitor. Dacă aveți o comodă și un dulap mare, ați putea opta pentru o noptieră deschisă, ușoară, fără sertare. Dar dacă aveți nevoie de ceva mai mult spațiu, există câteva modele foarte decorative care oferă exact ceea ce aveți nevoie.

  Adăugați o notă de culoare

  De cele mai multe ori veți opta pentru o culoare neutră: alb, cu un finisaj din lemn natural, bej sau chiar negru. Dar puteți adăuga un strop de culoare și vitalitate camerei dvs. alegând noptiere pentru paturi lăcuite sau vopsite într-o culoare îndrăzneață, cum ar fi albastru, roșu, muștar sau verde. Veți putea adăuga un punct de atracție în dormitor, îndepărtând atenția de la eterna regină a camerei, patul. Veți crea un contrast spectaculos și foarte decorativ, care aduce modernitate și prospețime.

  Căutați proporționalitatea

  Dacă v-am recomandat deja să măsurați înălțimea patului pentru a alege noptierele, nu uitați să măsurați și dimensiunile camerei și ale patului: cu cât camera este mai mare, cu atât mai mare puteți alege noptierele. Iar dacă încăperea este foarte mică, ar trebui să optați pentru un model mai îngust, astfel încât să nu ocupe tot spațiul, iar setul să fie proporțional cu camera. Chiar și așa, nu uitați că ar trebui să fie suficient de mare pentru a ține o veioză, un telefon mobil sau un ceas deșteptător.

  Metalul, o bună opțiune

  Dacă sunteți în căutarea unui efect modern, atrăgător, sofisticat și foarte ușor, noptierele cu picioare metalice se numără printre cele mai recente tendințe lângă paturi, în dormitor. Fie că este vorba de un finisaj din cupru lucios sau antracit închis, rezultatul este cu siguranță una dintre cele mai elegante alternative. Ele aduc lejeritate, liniile lor simple sunt captivante, iar calitatea finisajelor și a materialelor le face ideale pentru dormitoarele moderne și contemporane. Și chiar și pentru cele cu accente industriale sau vintage.

  Simplitate și minimalism

  Nu trebuie să optezi pentru un stil nordic pentru a alege noptiere pentru paturi cu linii simple, minimaliste. Aceste modele se adaptează perfect la alte tendințe, cum ar fi cele industriale sau altele mai contemporane. Acestea sunt elegante, funcționale și versatile. Sunt, de asemenea, foarte frumoase. Dacă ești unul dintre cei cărora le place să schimbe din când în când decorul dormitorului, aceste noptiere sunt complementul care se va adapta la tendințe, oricare ar fi ele.

  Creați un contrast cu peretele

  O modalitate foarte decorativă este folosirea mobilierului în tonuri neutre, cum ar fi albul, bejul sau finisajele din lemn natural, cu note de culoare pe pereți. În acest caz, noptierele albe în contrast cu un ton închis pe perete. Efectul este hipnotic și veți vedea că dormitorul dumneavoastră se va transforma într-un spațiu decorativ, confortabil, cald, proaspăt și cu personalitate. Vopsește un perete al dormitorului tău într-un albastru intens și adaugă noptiere albe: rezultatul este captivant.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.